30 sep 2016 21:43

30 sep 2016 21:43

Om kungen av showbiz

SKÖVDE: Mirro och Dyall i arenan

Hans liv kantades av utanförskap, framgångar, stjärntillvaro och ensamhet. Under fredagskvällen fick publiken i Arena Skövde möta Sammy Davis Jr gestaltad av Rennie Mirro och Karl Dyall.

From Sammy with love hade premiär på Stockholms stadsteater i augusti 2012 och blev snabbt en publiksuccé. Idén till föreställningen om kungen av showbiz kom upp när Rennie Mirro och Karl Dyall var med i Singin' in the rain. Det var första gången de dansade ihop och de jobbade väldigt mycket båda två. Därtill hade de privata problem respektive skador.

– Ändå ställde vi oss där på scenen varje kväll och sjöng och dansade. Under den här tiden pratade vi om att det var så Sammy hade det hela sitt artistliv. Han gick upp på scen med livet som insats varje kväll, säger Rennie Mirro i ett pressmeddelande.

Under fredagskvällen gavs From Sammy with love i Arena Skövde. Eftersom scenen byggts om drog insläppet ut på tiden, men 20 minuter senare än vad som var tänkt kunde föreställningen starta. Publiken fick följa Sammy Davis Jr från det att han var tre år.

– Innan Sammy fyllt fyra år hade han turnerat i tio delstater, berättade Rennie Mirro.

Tidigt fick Sammy lära sig att härda ut i ett segregerat och rasistiskt USA. Han blev vän med Frank Sinatra som föredrog att kalla Sammy för Charlie.

– Frank såg något i Sammy och Sammy dyrkade marken Frank gick på.

From Sammy with love hade premiär på Stockholms stadsteater i augusti 2012 och blev snabbt en publiksuccé. Idén till föreställningen om kungen av showbiz kom upp när Rennie Mirro och Karl Dyall var med i Singin' in the rain. Det var första gången de dansade ihop och de jobbade väldigt mycket båda två. Därtill hade de privata problem respektive skador.

– Ändå ställde vi oss där på scenen varje kväll och sjöng och dansade. Under den här tiden pratade vi om att det var så Sammy hade det hela sitt artistliv. Han gick upp på scen med livet som insats varje kväll, säger Rennie Mirro i ett pressmeddelande.

Under fredagskvällen gavs From Sammy with love i Arena Skövde. Eftersom scenen byggts om drog insläppet ut på tiden, men 20 minuter senare än vad som var tänkt kunde föreställningen starta. Publiken fick följa Sammy Davis Jr från det att han var tre år.

– Innan Sammy fyllt fyra år hade han turnerat i tio delstater, berättade Rennie Mirro.

Tidigt fick Sammy lära sig att härda ut i ett segregerat och rasistiskt USA. Han blev vän med Frank Sinatra som föredrog att kalla Sammy för Charlie.

– Frank såg något i Sammy och Sammy dyrkade marken Frank gick på.