06 okt 2016 15:19

06 okt 2016 15:20

"Så här gör man inte"

KULTUR: Författaren om Bert-debaclet

Gertrud Larsson, författaren till föreställningen om Bert Karlsson, skriver nu själv på DN.se om nedläggningen av Främling.

Pjäsen om Skara-Berts väg från schlagerkung till ”asylkung” skulle ha haft urpremiär på Skövde stadsteater på torsdagskvällen, men lades på onsdagen ned helt. Gertrud Larsson var under den kreativa processen inte nöjd med hur hennes text blev till ”trams” på scenen.

Efter genrepet förra veckan kändes det dock bättre: ”Tack vare strykningsförslag från teaterchefen fungerar nu andra akten som den ska. Föreställningen har äntligen fått det allvar och den skärpa den behöver.”

Enligt Larsson lades pjäsen ned sedan regissören Alexander Öberg fått ”kalla fötter” sedan föreställningen sågats i media. Hon är arg över Riksteaterns beslut: ”Varför har inte premiären skjutits upp? Varför inte ta in en annan regissör? Det är så det brukar gå till. För så här gör man inte. Man ställer inte in en föreställning dagen före premiär, man ställer inte in en turné med 30 sålda föreställningar.”

Omkring 250 biljetter var sålda till premiären.

Pjäsen om Skara-Berts väg från schlagerkung till ”asylkung” skulle ha haft urpremiär på Skövde stadsteater på torsdagskvällen, men lades på onsdagen ned helt. Gertrud Larsson var under den kreativa processen inte nöjd med hur hennes text blev till ”trams” på scenen.

Efter genrepet förra veckan kändes det dock bättre: ”Tack vare strykningsförslag från teaterchefen fungerar nu andra akten som den ska. Föreställningen har äntligen fått det allvar och den skärpa den behöver.”

Enligt Larsson lades pjäsen ned sedan regissören Alexander Öberg fått ”kalla fötter” sedan föreställningen sågats i media. Hon är arg över Riksteaterns beslut: ”Varför har inte premiären skjutits upp? Varför inte ta in en annan regissör? Det är så det brukar gå till. För så här gör man inte. Man ställer inte in en föreställning dagen före premiär, man ställer inte in en turné med 30 sålda föreställningar.”

Omkring 250 biljetter var sålda till premiären.