07 okt 2016 06:00

07 okt 2016 06:00

Idol-Nicole vill ta revansch

NÖJE: ”Tråkigt att det blivit fokus på rösten”

Förra veckan var hon nära att åka ut. I kväll vill Skövdetjejen Nicole Touma visa tittarna och juryn att hon förtjänar att få stanna i "Idol".
– Jag vill ta revansch, säger hon.

Nicole Touma och Zeana Muratovic hängde löst i säsongens första fredagsfinal i ”Idol”. Tungt – men väntat.

– Jag förväntade mig faktiskt att stå där. Det är jättehård konkurrens och många levererade extremt bra samtidigt som jag kände att låten och numret inte var helt jag, säger Nicole Touma.

Hon trodde också att hon skulle få åka hem.

Men i stället var det Zeana Muratovic som fick minst röster och tvingades lämna tävlingen.

”Gått jättebra”

Nicole Touma har fått en ny chans och den vill hon förvalta.

– Jag vill bara stå där och låta min röst tala på ett sätt som den inte har fått göra tidigare i den här tävlingen. Alla mina repetitioner har gått jättebra och jag har jobbat mycket med rösten. Allt kan hända men jag siktar på att ta revansch från förra veckan.

Stämbandstrassel

Just det, rösten. Nicole Toumas stämbandsproblem har varit ett ständigt återkommande samtalsämne under ”Idol”-hösten.

– Det är en överansträngning i form av en inflammation, det är en rodnad på mitt vänstra stämband. Det kom för ett och ett halvt år sedan men det är på bättringsvägen, jag har varit hos läkare hela tiden och jag har folk som hjälper mig.

– Det är tråkigt att det blivit fokus på rösten. Men jag kan inte ljuga och säga att det inte har hållit tillbaka mig lite.

– Det är som om Zlatan skulle gå ut på planen med ett brutet ben, tillägger hon.

Veckans tema i ”Idol” är ”Det här är jag”. Nicole Touma ska sjunga Alicia Keys ”If I ain't got you”.

– Jag valde den dels för att jag älskar Alicia Keys och det hon står för, hon använder verkligen sin gåva för att hjälpa människor, och dels för att det är en sådan där låt som alltid funnits där. Den har betytt mycket för mig under perioder.

Vill hänga kvar

Nu hoppas Nicole Touma att hon ska leverera den på ett sådant sätt att hon får fortsätta sin ”Idol”-resa.

– Det här är en jättebra plattform för mig att få visa vem jag är som artist för efter det här vill jag släppa min egen musik och turnera. Sedan kan jag förhoppningsvis också inspirera en massa ungdomar till att våga drömma och vara sig själva.

”Idol” sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

Nicole Touma och Zeana Muratovic hängde löst i säsongens första fredagsfinal i ”Idol”. Tungt – men väntat.

– Jag förväntade mig faktiskt att stå där. Det är jättehård konkurrens och många levererade extremt bra samtidigt som jag kände att låten och numret inte var helt jag, säger Nicole Touma.

Hon trodde också att hon skulle få åka hem.

Men i stället var det Zeana Muratovic som fick minst röster och tvingades lämna tävlingen.

”Gått jättebra”

Nicole Touma har fått en ny chans och den vill hon förvalta.

– Jag vill bara stå där och låta min röst tala på ett sätt som den inte har fått göra tidigare i den här tävlingen. Alla mina repetitioner har gått jättebra och jag har jobbat mycket med rösten. Allt kan hända men jag siktar på att ta revansch från förra veckan.

Stämbandstrassel

Just det, rösten. Nicole Toumas stämbandsproblem har varit ett ständigt återkommande samtalsämne under ”Idol”-hösten.

– Det är en överansträngning i form av en inflammation, det är en rodnad på mitt vänstra stämband. Det kom för ett och ett halvt år sedan men det är på bättringsvägen, jag har varit hos läkare hela tiden och jag har folk som hjälper mig.

– Det är tråkigt att det blivit fokus på rösten. Men jag kan inte ljuga och säga att det inte har hållit tillbaka mig lite.

– Det är som om Zlatan skulle gå ut på planen med ett brutet ben, tillägger hon.

Veckans tema i ”Idol” är ”Det här är jag”. Nicole Touma ska sjunga Alicia Keys ”If I ain't got you”.

– Jag valde den dels för att jag älskar Alicia Keys och det hon står för, hon använder verkligen sin gåva för att hjälpa människor, och dels för att det är en sådan där låt som alltid funnits där. Den har betytt mycket för mig under perioder.

Vill hänga kvar

Nu hoppas Nicole Touma att hon ska leverera den på ett sådant sätt att hon får fortsätta sin ”Idol”-resa.

– Det här är en jättebra plattform för mig att få visa vem jag är som artist för efter det här vill jag släppa min egen musik och turnera. Sedan kan jag förhoppningsvis också inspirera en massa ungdomar till att våga drömma och vara sig själva.

”Idol” sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.

  • Linus Brännström/TT

Nicole Touma

Ålder: 21 år.

Från: Skövde

Musikalisk bakgrund: Har alltid sjungit, spelat och skrivit egna låtar. Har tävlat i talangjakter, erbjudits skivkontrakt som hon tackat nej till och sjungit för Michael Jackson-producenten Quincy Jones (pappa till ”Idol”-juryns Quincy Jones III) på en restaurang – något som ledde till att hon fick spela in ett gäng låtar som dock aldrig släpptes.

”Idol”-historia: Sökte inte själv till programmet utan blev upplockad av Pär Lernström på familjens pizzeria Alpina i Skövde.