22 dec 2016 14:59

22 dec 2016 14:59

Festival på Gröna Lund i sommar

SKÖVDE: Rockabillyfest återvänder

Rockabillyfestivalen kommer tillbaka till sommaren 2017. Precis som förra sommaren ska Sweden rockabilly festival hållas på Gröna Lund i Lerdala och det blir den sjätte festivalen i rad.

Tidigare år har festivalen hållit till vid Axevalla travbana men efter svikande besökarantal så bestämde sig arrangörerna att flytta till Gröna Lund.

Flytten till den gamla folkparken i Lerdala föll tydligen publiken i smaken och festvalen i somras blev en lyckad tillställning. Folkparksnostalgiker, raggare och rockabilly-fans trivdes på den nya festivalplatsen. Då uppträdde bland andra Eva Eastwood, The Fastback och Plöj-Ingaz. Till sommaren blir det återigen dags för de som är sugna på rockabilly-musik att damma av skinnpajen och styra raggarbilen mot Gröna Lund, den 30 juni till 1 juli blir det festival igen. Några artister är dock inte bokade ännu.

Tidigare år har festivalen hållit till vid Axevalla travbana men efter svikande besökarantal så bestämde sig arrangörerna att flytta till Gröna Lund.

Flytten till den gamla folkparken i Lerdala föll tydligen publiken i smaken och festvalen i somras blev en lyckad tillställning. Folkparksnostalgiker, raggare och rockabilly-fans trivdes på den nya festivalplatsen. Då uppträdde bland andra Eva Eastwood, The Fastback och Plöj-Ingaz. Till sommaren blir det återigen dags för de som är sugna på rockabilly-musik att damma av skinnpajen och styra raggarbilen mot Gröna Lund, den 30 juni till 1 juli blir det festival igen. Några artister är dock inte bokade ännu.