23 dec 2016 12:00

23 dec 2016 13:57

Ljudklappar till alla

MUSIK

Säg det med en sång, som den gamla schlagerdängan lyder.
SLA håller med och öppnar därför en säck med ett fina klappar till diverse profiler.
God jul!

Timoteij – Vår jul

Medlemmarna meddelade nyligen att de lägger ned bandet. Den vanligaste reaktionen: ”Finns de fortfarande?” Deltog i Melodifestivalen 2010 och 2012 och släppte faktiskt en platta å sent som i våras. I avskedspresent får de Vår jul med annan upplöst trio; Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén.

 

Mike Perry – O helga natt.

Fram till i somras var han Mikael Persson och jobbade på Volvo Cars. Men nu är han Mike Perry med hela världen. Då är man värd en privat konsert med Volvo Skövde manskör som framför julhelgens mäktigaste sång. Vi döper också om Boulognersjön till The Ocean.

 

Sara Hjellström - Fairytale of New York

Lerdaladottern Sara ”Shy Martin” Hjellström skrev texten och sjunger på brottarhitten The Ocean. Hon har under året också släppt flera låtar med sitt band Södra station. De handlar oftast om förhållanden i upplösning. Får vi en skövdisk version av The Pogues älskade fyllesång nästa år?

 

Jessica Andersson – Eternal love

Diggiloo kommer till Karlsborg i sommar. Med Skövdebördiga Jessica Andersson – förstås – men utan hennes parhäst Magnus Carlsson. Duon har kamperat ihop såväl sommar- som vintertid i många år. Läge då för Jessica att lära känna den andre Magnus Carlson – med ett s. Ni vet Weeping Willows-croonern och soulbrodern med landets bästa sångröst och som nu gjort Så mycket bättre-historiens starkaste cover.

 

Torbjörn Bergman – Nu lagar vi julen

Moderatpolitikern gick i höstas till storms mot de vegetariska skolmatsdagarna. Här får han ett dignande julbord av kötträtter av Edward Blom som mättar. Dessutom lokalproducerat, Thomas G:son har skrivit melodin.

 

Hannes van Dahl – The little drummer boy

Taktfast och energisk batterist i krigsrockarbandet Sabaton. I år släppte de The Last stand, vilken handlar om berömda slag över 2 500 år. Kom inte och säg att historia är långtråkigt.

 

Nicole Touma – Joy to the world

Lyckades inte gå hela vägen i TV4:s talangjakt, men med tanke på reaktionerna på SLA:s Facebooksida när vi skrivit om Nicole står det klart att hon är en idol för väldigt många Skövdebor. Nu när cystan på stämbanden är borta och kontraktet med Idol snart är slut kan Ryds sångfågel nummer ett gå vidare i karriären. Varför inte med lite soulig gospel à la Aretha Franklin?

 

Billingensatsningen – Let it snow, let it snow, let it snow

2016 rivstartade med att Alliansen och Silvester Jellinek presenterade en storsatsning på Skövdes egna lilla alptopp. Frågan har sedan dominerat hela det politiska året. Oavsett vad man tycker i sakfrågan så behöver vintercentrat en sak som kan bli en bristvara i framtiden: snö. Därför bör vi alla förenas i den klassiska bönen.

 

Kass humor – Julesång

Humorgruppen från Skaraborg gjorde under hösten succé med Uti bôgda. Omkring 600 000 visningar på SVT Play och en ny säsong visas till hösten. Den moderna buskisserien för Eddie Meduzas stolta arv vidare. För den som letar upp låten på Spotify är en varning om explicit text på sin plats, vilket är lika med en kvalitetsmärkning i den här genren.

 

Cementamotståndarna – Hugger i sten

En tröstesång för alla de som kämpat mot Cementas utvidgade kalkbrytning. Lars Winnerbäck dricker i texten glögg med balkongdörren öppen om natten. Det får Douglas Hjalmarsson och de andra passa på att göra också. Dagtid får de bomma igen när Cementa spränger sig längre in i Billingen.

 

Thomas G:son – Christmas (Baby please come home)

Med fyra bidrag nästa år är G:son meste bidragslämnare i ”Mellos” historia. Dessutom fick han en julhit med Edward Bloms Nu lagar vi julen. Nu väntar vi på att schlagerkungen gör en ”Phil Spector”, samlar ett stort artistuppbåd och spelar in en svensk version av demonproducentens A christmas gift for you.

 

Nygifta – Årets julklapp

Till alla oss som gifte oss i år. Relativt ny julsång av Mauro Scocco som borde få mer uppmärksamhet. Han sjunger ”Du är årets julklapp/du är det bästa jag någonsin kan få.” Det räcker så.

 

Världen – Happy Xmas (war is over)

Terrorister, nationalister, islamister, populister, rasister, fascister, bombplan och klimatförnekare. 2015 var skit, 2016 likaså och inte mycket pekar på att 2017 blir bättre. Men det är också viktigt att komma ihåg att världen troligen aldrig sett så mycket fred och mättade magar. Det finns hopp och få har varit bättre på att skriva låtar om det än John Lennon.

 

Familjen Rapp – Christmas in Hollis

Rapparna hade dubbel anledning att fira i år. Dels fyllde Commerce 50 år och i våras blev det tronskifte när Adam från den tredje generationen tog över efter Christer. Det firar vi givetvis med ... en raplåt (av Run DMC).

 

Timoteij – Vår jul

Medlemmarna meddelade nyligen att de lägger ned bandet. Den vanligaste reaktionen: ”Finns de fortfarande?” Deltog i Melodifestivalen 2010 och 2012 och släppte faktiskt en platta å sent som i våras. I avskedspresent får de Vår jul med annan upplöst trio; Shirley Clamp, Sanna Nielsen och Sonja Aldén.

 

Mike Perry – O helga natt.

Fram till i somras var han Mikael Persson och jobbade på Volvo Cars. Men nu är han Mike Perry med hela världen. Då är man värd en privat konsert med Volvo Skövde manskör som framför julhelgens mäktigaste sång. Vi döper också om Boulognersjön till The Ocean.

 

Sara Hjellström - Fairytale of New York

Lerdaladottern Sara ”Shy Martin” Hjellström skrev texten och sjunger på brottarhitten The Ocean. Hon har under året också släppt flera låtar med sitt band Södra station. De handlar oftast om förhållanden i upplösning. Får vi en skövdisk version av The Pogues älskade fyllesång nästa år?

 

Jessica Andersson – Eternal love

Diggiloo kommer till Karlsborg i sommar. Med Skövdebördiga Jessica Andersson – förstås – men utan hennes parhäst Magnus Carlsson. Duon har kamperat ihop såväl sommar- som vintertid i många år. Läge då för Jessica att lära känna den andre Magnus Carlson – med ett s. Ni vet Weeping Willows-croonern och soulbrodern med landets bästa sångröst och som nu gjort Så mycket bättre-historiens starkaste cover.

 

Torbjörn Bergman – Nu lagar vi julen

Moderatpolitikern gick i höstas till storms mot de vegetariska skolmatsdagarna. Här får han ett dignande julbord av kötträtter av Edward Blom som mättar. Dessutom lokalproducerat, Thomas G:son har skrivit melodin.

 

Hannes van Dahl – The little drummer boy

Taktfast och energisk batterist i krigsrockarbandet Sabaton. I år släppte de The Last stand, vilken handlar om berömda slag över 2 500 år. Kom inte och säg att historia är långtråkigt.

 

Nicole Touma – Joy to the world

Lyckades inte gå hela vägen i TV4:s talangjakt, men med tanke på reaktionerna på SLA:s Facebooksida när vi skrivit om Nicole står det klart att hon är en idol för väldigt många Skövdebor. Nu när cystan på stämbanden är borta och kontraktet med Idol snart är slut kan Ryds sångfågel nummer ett gå vidare i karriären. Varför inte med lite soulig gospel à la Aretha Franklin?

 

Billingensatsningen – Let it snow, let it snow, let it snow

2016 rivstartade med att Alliansen och Silvester Jellinek presenterade en storsatsning på Skövdes egna lilla alptopp. Frågan har sedan dominerat hela det politiska året. Oavsett vad man tycker i sakfrågan så behöver vintercentrat en sak som kan bli en bristvara i framtiden: snö. Därför bör vi alla förenas i den klassiska bönen.

 

Kass humor – Julesång

Humorgruppen från Skaraborg gjorde under hösten succé med Uti bôgda. Omkring 600 000 visningar på SVT Play och en ny säsong visas till hösten. Den moderna buskisserien för Eddie Meduzas stolta arv vidare. För den som letar upp låten på Spotify är en varning om explicit text på sin plats, vilket är lika med en kvalitetsmärkning i den här genren.

 

Cementamotståndarna – Hugger i sten

En tröstesång för alla de som kämpat mot Cementas utvidgade kalkbrytning. Lars Winnerbäck dricker i texten glögg med balkongdörren öppen om natten. Det får Douglas Hjalmarsson och de andra passa på att göra också. Dagtid får de bomma igen när Cementa spränger sig längre in i Billingen.

 

Thomas G:son – Christmas (Baby please come home)

Med fyra bidrag nästa år är G:son meste bidragslämnare i ”Mellos” historia. Dessutom fick han en julhit med Edward Bloms Nu lagar vi julen. Nu väntar vi på att schlagerkungen gör en ”Phil Spector”, samlar ett stort artistuppbåd och spelar in en svensk version av demonproducentens A christmas gift for you.

 

Nygifta – Årets julklapp

Till alla oss som gifte oss i år. Relativt ny julsång av Mauro Scocco som borde få mer uppmärksamhet. Han sjunger ”Du är årets julklapp/du är det bästa jag någonsin kan få.” Det räcker så.

 

Världen – Happy Xmas (war is over)

Terrorister, nationalister, islamister, populister, rasister, fascister, bombplan och klimatförnekare. 2015 var skit, 2016 likaså och inte mycket pekar på att 2017 blir bättre. Men det är också viktigt att komma ihåg att världen troligen aldrig sett så mycket fred och mättade magar. Det finns hopp och få har varit bättre på att skriva låtar om det än John Lennon.

 

Familjen Rapp – Christmas in Hollis

Rapparna hade dubbel anledning att fira i år. Dels fyllde Commerce 50 år och i våras blev det tronskifte när Adam från den tredje generationen tog över efter Christer. Det firar vi givetvis med ... en raplåt (av Run DMC).