30 dec 2016 12:00

30 dec 2016 12:00

Nya nöjesprofiler dominerade 2016

NÖJE: Så var året som gick

En världshit, buskissuccé på SVT och Husaren gick i graven.
2016 var ett generationsskiftets år i nöjes-Skövde.

Volvoknegaren Mikael ”Mike Perry” Persson och Lerdalabördiga musikern Sara ”Shy Martin” Hjellström lade upp The Ocean på Spotify den 15 april. Sen blev den sommarens stora soundtrack och i skrivande stund har den spelats nästan 340 miljoner gånger bara på Spotify. Sanslöst.

Hoppades inte på seger

Under hösten skrattade vi åt eller förfasades över nybuskisen Uti bôgda på SVT när Kass humor uppgraderade sin Youtubeserie Väsgöta-nytt. Till hösten kommer en ny säsong.

Under samma period höll alla tummarna för Nicole Touma i Idol. Nästan alla i alla fall, mamma Haton berättade för SLA att hon hoppades att dottern inte skulle vinna, eftersom Nicole då skulle fastna i en massa kontrakt. Det blev till slut en åttondeplats.

På sensommaren kom också nästa dataspelssuccé från Skövde; Stunlock studios gladiatorspel Battlerite. Tv-spelsstaden visade i oktober också upp sig för allmänheten på Arena Skövde när Spelfestivalen gick av stapeln. Bland andra R2 D2 var där och spred galaktisk glädje.

Nytt namn

I krogsvängen tog ett gäng unga entreprenörer från Vara i mars ett järvt grepp när de köpte nöjesinstitutionen Husaren. De skrotade namnet och döpte om det till Plateaux. I ett annat gammalt nöjespalats, Kårhuset, rullade en trio andra unga festfixare ut den populära Sommarklubben för tredje året på raken. Throwback festival i Falköping, som skulle ta besökarna tillbaka till 90-talets indiepopscen, fick dock ställas in på grund av för få sålda biljetter. Samma öde till mötes gick Riksteaterns pjäs om Bert Karlsson, den skulle ha haft premiär i Skövde men lades ned dagen innan eftersom den inte ansågs hålla måttet.

På scenerna i Arena Skövde, Boulogner och på Stadsteatern var det rutinerade artister som Sven-Bertil Taube, Lasse Holm och Diggiloo, Lena Philipsson och Orup som regerade.

Schlagerräven Thomas G:son dunkade dessutom in fyra bidrag i Melodifestivalen 2017 och blev därmed mesta bidragslämnare någonsin – 47 stycken.

I ”Mellon” är i alla fall gammal äldst.

Volvoknegaren Mikael ”Mike Perry” Persson och Lerdalabördiga musikern Sara ”Shy Martin” Hjellström lade upp The Ocean på Spotify den 15 april. Sen blev den sommarens stora soundtrack och i skrivande stund har den spelats nästan 340 miljoner gånger bara på Spotify. Sanslöst.

Hoppades inte på seger

Under hösten skrattade vi åt eller förfasades över nybuskisen Uti bôgda på SVT när Kass humor uppgraderade sin Youtubeserie Väsgöta-nytt. Till hösten kommer en ny säsong.

Under samma period höll alla tummarna för Nicole Touma i Idol. Nästan alla i alla fall, mamma Haton berättade för SLA att hon hoppades att dottern inte skulle vinna, eftersom Nicole då skulle fastna i en massa kontrakt. Det blev till slut en åttondeplats.

På sensommaren kom också nästa dataspelssuccé från Skövde; Stunlock studios gladiatorspel Battlerite. Tv-spelsstaden visade i oktober också upp sig för allmänheten på Arena Skövde när Spelfestivalen gick av stapeln. Bland andra R2 D2 var där och spred galaktisk glädje.

Nytt namn

I krogsvängen tog ett gäng unga entreprenörer från Vara i mars ett järvt grepp när de köpte nöjesinstitutionen Husaren. De skrotade namnet och döpte om det till Plateaux. I ett annat gammalt nöjespalats, Kårhuset, rullade en trio andra unga festfixare ut den populära Sommarklubben för tredje året på raken. Throwback festival i Falköping, som skulle ta besökarna tillbaka till 90-talets indiepopscen, fick dock ställas in på grund av för få sålda biljetter. Samma öde till mötes gick Riksteaterns pjäs om Bert Karlsson, den skulle ha haft premiär i Skövde men lades ned dagen innan eftersom den inte ansågs hålla måttet.

På scenerna i Arena Skövde, Boulogner och på Stadsteatern var det rutinerade artister som Sven-Bertil Taube, Lasse Holm och Diggiloo, Lena Philipsson och Orup som regerade.

Schlagerräven Thomas G:son dunkade dessutom in fyra bidrag i Melodifestivalen 2017 och blev därmed mesta bidragslämnare någonsin – 47 stycken.

I ”Mellon” är i alla fall gammal äldst.