07 jan 2017 06:00

07 jan 2017 09:41

Den snälle gladiatorn

TV: Ny säsong av Gladiatorerna på TV4

Dags för ny säsong av TV4:s gladiatorspel.
Veteranen Roddy ”Hero” Benjaminsson tycker att det är lika kul fortfarande.
– Det är hysteriskt roligt, som ett stort vuxendagis, säger han till SLA.

Sedan år 2000 har Roddy Benjaminsson brottats, tacklats och stångats mot diverse utmanare.

– Det här är min elfte säsong, jag tror att det är världsrekord typ, säger han.

Vad är det som är så roligt med Gladiatorerna?

– Att man får vara barn. Det är som att springa ut på skolgården, när jag var yngre fick man brottas och leka herre på täppan. Det tilltalar barnasinnet i mig.

Du är 48 år, blir det tuffare att hänga med i svängarna med åren?

– Jag hänger med, men det är tuffare konditionsmässigt eftersom jag blivit tyngre. När jag började med Gladiatorerna vägde jag hundra kilo, förra säsongen vägde jag 115 och jag är ganska tung i år också. Men nån måste ha den tunga rollen också, så det får väl bli jag då.

Tankar på mat

Att hålla koncentrationen uppe är inte heller helt enkelt.

– Första, andra och tredje gången fungerar det bra. Sen börjar man fundera på vad man ska käka, och då torskar man. Då åker man i plurret. Sen är man taggad igen.

– Det är bara Pansar (Peter Blaha) som kan hålla fokus hela tiden, han har något speciellt som gör att han alltid är på krigsstigen.

Är ni så arga som ni ser ut att vara?

– Nej, tvärtom. Vi har skitkul med utmanarna, men på grund av dramaturgin får det inte synas. TV4 kan till och med säga till oss ”Nu är ni lite för flörtiga med dem.” Det ska vara lite ilska och spännande.

Vilka moment är roligast?

– Det som gör ont, gatloppet är roligt. Det är lite speciellt innan med psykkriget, det brukar vara skoj.

Vad är jobbigast?

– Att ramla i plurret.

Barncancerfonden

Till vardags bor Roddy i Axvall med sin sambo Åsa Franzén. Han är också företagare och gick i somras in i en tryckeriverksamhet i Tibro. Och allra mest ”Hero” är han nog när han åker runt i skolor och pratar om värdegrunder. Gagen skänker han till Barncancerfonden.

– Då gör man något bra av det här också, man får så mycket av det själv, säger Roddy och fortsätter:

– Att vara tuff och respekt handlar inte om att vara stor och stark, utan det handlar om hur man behandlar människor och hur man själv vill bli behandlad. Jag tror barnen lyssnar på mig eftersom jag skulle kunna sätta mig i respekt fysiskt.

”Boppa” vidare?

Roddy närmar sig 50 år – men vi får kanske se honom ”boppa” med bröstmusklerna ett ta tag till.

– Jag är glad så länge de vill ha mig, jag är tacksam för varje säsong. Så länge jag får vara gladiator – så är jag det.

Sedan år 2000 har Roddy Benjaminsson brottats, tacklats och stångats mot diverse utmanare.

– Det här är min elfte säsong, jag tror att det är världsrekord typ, säger han.

Vad är det som är så roligt med Gladiatorerna?

– Att man får vara barn. Det är som att springa ut på skolgården, när jag var yngre fick man brottas och leka herre på täppan. Det tilltalar barnasinnet i mig.

Du är 48 år, blir det tuffare att hänga med i svängarna med åren?

– Jag hänger med, men det är tuffare konditionsmässigt eftersom jag blivit tyngre. När jag började med Gladiatorerna vägde jag hundra kilo, förra säsongen vägde jag 115 och jag är ganska tung i år också. Men nån måste ha den tunga rollen också, så det får väl bli jag då.

Tankar på mat

Att hålla koncentrationen uppe är inte heller helt enkelt.

– Första, andra och tredje gången fungerar det bra. Sen börjar man fundera på vad man ska käka, och då torskar man. Då åker man i plurret. Sen är man taggad igen.

– Det är bara Pansar (Peter Blaha) som kan hålla fokus hela tiden, han har något speciellt som gör att han alltid är på krigsstigen.

Är ni så arga som ni ser ut att vara?

– Nej, tvärtom. Vi har skitkul med utmanarna, men på grund av dramaturgin får det inte synas. TV4 kan till och med säga till oss ”Nu är ni lite för flörtiga med dem.” Det ska vara lite ilska och spännande.

Vilka moment är roligast?

– Det som gör ont, gatloppet är roligt. Det är lite speciellt innan med psykkriget, det brukar vara skoj.

Vad är jobbigast?

– Att ramla i plurret.

Barncancerfonden

Till vardags bor Roddy i Axvall med sin sambo Åsa Franzén. Han är också företagare och gick i somras in i en tryckeriverksamhet i Tibro. Och allra mest ”Hero” är han nog när han åker runt i skolor och pratar om värdegrunder. Gagen skänker han till Barncancerfonden.

– Då gör man något bra av det här också, man får så mycket av det själv, säger Roddy och fortsätter:

– Att vara tuff och respekt handlar inte om att vara stor och stark, utan det handlar om hur man behandlar människor och hur man själv vill bli behandlad. Jag tror barnen lyssnar på mig eftersom jag skulle kunna sätta mig i respekt fysiskt.

”Boppa” vidare?

Roddy närmar sig 50 år – men vi får kanske se honom ”boppa” med bröstmusklerna ett ta tag till.

– Jag är glad så länge de vill ha mig, jag är tacksam för varje säsong. Så länge jag får vara gladiator – så är jag det.