16 feb 2017 17:24

16 feb 2017 17:24

Traditionellt måleri hos Galleri Lucifer

SKÖVDE: Eva Hjertberg-Jakobsson ställer ut

Det är för femte gången som konstnären Eva Hjertberg-Jakobsson ställer ut på Galleri Lucifer, och nu har låtit sig inspireras av några av de gamla mästarna i sitt måleri.

Flera av hennes målningar är alldeles nya men har ändå något väldigt bekant och igenkännande över sig. Inte så konstigt när man lätt känner igen Mona-Lisa som används som inspiration till den nyfärska bild Eva Hjertberg-Jakobsson skapat. Andra gamla mästare finns med som idégivare vilket några av titlarna på hennes konstverk vittnar om, Fritt efter Chardin och Fritt efter Dürer berättar om förlagorna.

– Jag har haft en del bilder som förlagor, jag gillar ju måleri och man har en vit duk framför sig som ska fyllas, säger Eva Hjertberg-Jakobsson.

Flera av hennes målningar är alldeles nya men har ändå något väldigt bekant och igenkännande över sig. Inte så konstigt när man lätt känner igen Mona-Lisa som används som inspiration till den nyfärska bild Eva Hjertberg-Jakobsson skapat. Andra gamla mästare finns med som idégivare vilket några av titlarna på hennes konstverk vittnar om, Fritt efter Chardin och Fritt efter Dürer berättar om förlagorna.

– Jag har haft en del bilder som förlagor, jag gillar ju måleri och man har en vit duk framför sig som ska fyllas, säger Eva Hjertberg-Jakobsson.