14 mar 2017 09:29

14 mar 2017 09:29

Laila hyllas på stadsteatern

SKÖVDE: Föreställning

Länge leve Laila är en hyllningsföreställning till Laila Westersund. På torsdag sätts den upp i Skövde stadsteater.

Laila Westersund (1942-2011) turnerade i folkparkerna i 25 år och belönades med både folkparkernas guldnål och en entusiastisk publik. För många är Laila Westersund förknippad med Hagge Geigerts revyer på Lisebergsteatern i Göteborg. Men hon debuterade redan som 4-åring med sin dragspelande far som snabbt upptäckte hennes musikaliska talanger.

Skandiateatern har nu producerat en föreställning som ger prov på spännvidden som Laila Westersund hade som artist, men publiken får också en inblick i hur hon var som privatperson. Produktionen bygger på hennes många sketcher och låtar, men man har också varit i kontakt med ett stort antal personer som kände henne väl.

Laila Westersund (1942-2011) turnerade i folkparkerna i 25 år och belönades med både folkparkernas guldnål och en entusiastisk publik. För många är Laila Westersund förknippad med Hagge Geigerts revyer på Lisebergsteatern i Göteborg. Men hon debuterade redan som 4-åring med sin dragspelande far som snabbt upptäckte hennes musikaliska talanger.

Skandiateatern har nu producerat en föreställning som ger prov på spännvidden som Laila Westersund hade som artist, men publiken får också en inblick i hur hon var som privatperson. Produktionen bygger på hennes många sketcher och låtar, men man har också varit i kontakt med ett stort antal personer som kände henne väl.