31 maj 2017 11:42

31 maj 2017 11:51

I år är Mike Perry ett av de stora namnen

FESTIVAL: Skövdebon om festivalen: "Summerburst är familjärt"

Förra året fick han sitt stora genombrott vid Summerburst i Göteborg. Nu återvänder Mike Perry från Skövde till festivalen som ett av de stora affischnamnen.
– Underbar känsla, säger han till TT.

I helgen är det dags för Summerburst på Ullevi i Göteborg. Ett av festivalens dragplåster är Skövdebon Mike Perry, eller Mikael Persson han egentligen heter.

Han fick en jättehit med ”The ocean” förra året och fick redan då chansen på Summerburst.

– Det kommer jag aldrig att glömma, det var egentligen där som det sista steget togs. Efter Summerburst gick jag upp som nummer ett i Sverige. Det var också där som jag fick känslan av att det är det här jag vill göra, berättar Mike Perry för TT.

När han uppträdde på festivalen hade ”The ocean” strömmats ungefär nio miljoner gånger på Spotify och siffran ökade med runt en halv miljon dagligen.

– Jag hör den överallt, men jag vet inte riktigt själv varför den blivit så stor. Det är en enkel låt som ligger i tiden, sa han till SLA förra våren.

”Några växlar till”

I samma intervju för ett år sedan sa Mike Perry:

– Jag ska jobba i sommar och försöka få lite lugn och ro. Det är mycket ståhej nu, men det lugnar väl ner sig.

Lugnat ner sig har det inte gjort. Det stora intresset exploderade än mer efter förra årets Summerburst. I dag har låten strömmats närmare en halv miljard gånger.

– Det fanns tydligen några växlar till. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, ens i min vildaste fantasi. Jag tror att den ”peakade” på över 2,2 miljoner streams någon dag. Det är ju galet, det är siffror som inte många har fått uppleva. Så det var häftigt att få vara med om, säger han till TT.

TT: Hur följer man upp en sådan succé?

– Ja, det är ju det som är det svåra. Jag kände väl någonstans att jag inte skulle tänka så mycket på det för då tror jag att jag inte hade fått så mycket gjort alls, det hade nog ställt till det i huvudet på mig. I stället har jag bara fortsatt göra musik som jag själv tycker om och tycker andra också om den så är det ju fantastiskt.

Det senaste året har han fortsatt att släppa singlar. Den senaste, ”Hands”, kom häromveckan.

Hyllar Summerburst

Mike Perry berättar för TT att han alltid brukade gå på Summerburst före sitt genombrott och att han ser fram emot att nu få återvända som artist.

– Det känns verkligen familjärt på något sätt. Man känner sig hemma där. Så det känns viktigt för mig att få spela där. Det är stort. Väldigt stort.

Nästa helg arrangeras Summerburst Stockholm med artister som Justin Bieber, David Guetta och Axwell & Ingrosso. Även där kommer Mike Perry att uppträda.

I helgen är det dags för Summerburst på Ullevi i Göteborg. Ett av festivalens dragplåster är Skövdebon Mike Perry, eller Mikael Persson han egentligen heter.

Han fick en jättehit med ”The ocean” förra året och fick redan då chansen på Summerburst.

– Det kommer jag aldrig att glömma, det var egentligen där som det sista steget togs. Efter Summerburst gick jag upp som nummer ett i Sverige. Det var också där som jag fick känslan av att det är det här jag vill göra, berättar Mike Perry för TT.

När han uppträdde på festivalen hade ”The ocean” strömmats ungefär nio miljoner gånger på Spotify och siffran ökade med runt en halv miljon dagligen.

– Jag hör den överallt, men jag vet inte riktigt själv varför den blivit så stor. Det är en enkel låt som ligger i tiden, sa han till SLA förra våren.

”Några växlar till”

I samma intervju för ett år sedan sa Mike Perry:

– Jag ska jobba i sommar och försöka få lite lugn och ro. Det är mycket ståhej nu, men det lugnar väl ner sig.

Lugnat ner sig har det inte gjort. Det stora intresset exploderade än mer efter förra årets Summerburst. I dag har låten strömmats närmare en halv miljard gånger.

– Det fanns tydligen några växlar till. Det hade jag aldrig kunnat tänka mig, ens i min vildaste fantasi. Jag tror att den ”peakade” på över 2,2 miljoner streams någon dag. Det är ju galet, det är siffror som inte många har fått uppleva. Så det var häftigt att få vara med om, säger han till TT.

TT: Hur följer man upp en sådan succé?

– Ja, det är ju det som är det svåra. Jag kände väl någonstans att jag inte skulle tänka så mycket på det för då tror jag att jag inte hade fått så mycket gjort alls, det hade nog ställt till det i huvudet på mig. I stället har jag bara fortsatt göra musik som jag själv tycker om och tycker andra också om den så är det ju fantastiskt.

Det senaste året har han fortsatt att släppa singlar. Den senaste, ”Hands”, kom häromveckan.

Hyllar Summerburst

Mike Perry berättar för TT att han alltid brukade gå på Summerburst före sitt genombrott och att han ser fram emot att nu få återvända som artist.

– Det känns verkligen familjärt på något sätt. Man känner sig hemma där. Så det känns viktigt för mig att få spela där. Det är stort. Väldigt stort.

Nästa helg arrangeras Summerburst Stockholm med artister som Justin Bieber, David Guetta och Axwell & Ingrosso. Även där kommer Mike Perry att uppträda.

  • TT/SLA