01 jun 2017 13:29

01 jun 2017 13:29

Festival i Lerdala

MUSIK

16–18 juni är det dags för Folkmusik och berättarfestival i Lerdala.

Festivalen invigs fredagen den 16 juni i Vallegården i Eggby. Då berättas det bland annat mer om Bröderna Pettersson, som efter att ha emigrerat till Amerika, återvände till Skaraborg och fortsatte att skapa och spela musik. Under invigningskvällen blir det en liveversion av brödernas musik med nybildade Petterssons Kvartett.

Lördag och söndag är det sedan ett späckat program på festplatsen Gröna Lund i Lerdala. Besökarna får då bland annat möta musikerna Rydvall & Mjelva, Ugarit Musikband som spelar folkmusik från Mellanöstern, violinisten Arto Järvelä, och föreställningen ”Världens bästa Allan” om Allan Edwall i text och musik, framförd av Lucas Stark och KG Malm.

Festivalen innehåller också konserter i Eggby kyrka och Skara Domkyrka.

Festivalen invigs fredagen den 16 juni i Vallegården i Eggby. Då berättas det bland annat mer om Bröderna Pettersson, som efter att ha emigrerat till Amerika, återvände till Skaraborg och fortsatte att skapa och spela musik. Under invigningskvällen blir det en liveversion av brödernas musik med nybildade Petterssons Kvartett.

Lördag och söndag är det sedan ett späckat program på festplatsen Gröna Lund i Lerdala. Besökarna får då bland annat möta musikerna Rydvall & Mjelva, Ugarit Musikband som spelar folkmusik från Mellanöstern, violinisten Arto Järvelä, och föreställningen ”Världens bästa Allan” om Allan Edwall i text och musik, framförd av Lucas Stark och KG Malm.

Festivalen innehåller också konserter i Eggby kyrka och Skara Domkyrka.