07 jun 2017 15:33

07 jun 2017 15:33

Så blir årets Musik på Billingen

SKÖVDE: Barock, jazz och visor inleder

En sommarkväll med barock, jazz och svenska visor inleder Musik på Billingen i S:ta Helena kyrka på söndag.
– Det är roligt att vi fått ihop ett såpass fint program, säger kyrkomusiker Annbritt Karlgren om årets konsertserie.

Musik på Billingen är en tradition i Skövde och lockar publik från många andra orter. Förra året hade konsertserien en publik på ungefär 1500 personer.

– Det var osäkert om vi skulle kunna genomföra konsertserien i år på grund av ekonomin, men så fick vi 100 000 kronor av Regionens kulturnämnd, berättar Gunnel Svensson från studieförbundet Sensus som tillsammans med Skövde kommun och de olika församlingarna också lägger pengar.

Det blir elva konserter i sommar, med start på söndag i S:ta Helena kyrka med Jeanette Köhn, Johan Norberg och Jonas Knutsson.

– Vi hoppas att det blir en väldigt härlig start. Vi har haft begränsad tid att arbeta med det här programmet, men vi känner som alla år att det är fantastiskt bra, säger Annbritt Karlgren.

– Vi har försökt hitta olika typer av musik och olika instrument. En del musiker är namnkunniga och andra är inte fullt så kända, säger Kristina Stridsborg, kyrkomusiker.

– Men ändå är det alltid hög kvalitet, säger Annbritt Karlgren.

Så här ser resten av programmet ut: 18 juni Säters kyrka, Louise Wanselius, Jonas Franke-Blom och Stefan Wingefors, 25 juni Sjogerstad kyrka, Brustna Hjärtan Barock, 2 juli Kalksjön, vid regn i Bergs kyrka, Westan – en blåsensemble från Göteborg 9 juli S:t Lukas kyrka, David Härenstam och Peter Fridholm, 16 juli Häggums kyrka, Irma Schultz och Hans Kennemark, 23 juli Bergs kyrka, Rigmor Gustafsson, 30 juli S:t Lukas kyrka, A Piacere-trion, 6 augusti Norra Kyrketorps kyrka, Skultorp, Breabach, 13 augusti S:t Lukas kyrka, Göteborg a Cappella – dirigent Solvieg Ågren, 20 augusti Sjogerstad kyrka, Cecilia Zilliacus och Lena Willemark.

Musik på Billingen är en tradition i Skövde och lockar publik från många andra orter. Förra året hade konsertserien en publik på ungefär 1500 personer.

– Det var osäkert om vi skulle kunna genomföra konsertserien i år på grund av ekonomin, men så fick vi 100 000 kronor av Regionens kulturnämnd, berättar Gunnel Svensson från studieförbundet Sensus som tillsammans med Skövde kommun och de olika församlingarna också lägger pengar.

Det blir elva konserter i sommar, med start på söndag i S:ta Helena kyrka med Jeanette Köhn, Johan Norberg och Jonas Knutsson.

– Vi hoppas att det blir en väldigt härlig start. Vi har haft begränsad tid att arbeta med det här programmet, men vi känner som alla år att det är fantastiskt bra, säger Annbritt Karlgren.

– Vi har försökt hitta olika typer av musik och olika instrument. En del musiker är namnkunniga och andra är inte fullt så kända, säger Kristina Stridsborg, kyrkomusiker.

– Men ändå är det alltid hög kvalitet, säger Annbritt Karlgren.

Så här ser resten av programmet ut: 18 juni Säters kyrka, Louise Wanselius, Jonas Franke-Blom och Stefan Wingefors, 25 juni Sjogerstad kyrka, Brustna Hjärtan Barock, 2 juli Kalksjön, vid regn i Bergs kyrka, Westan – en blåsensemble från Göteborg 9 juli S:t Lukas kyrka, David Härenstam och Peter Fridholm, 16 juli Häggums kyrka, Irma Schultz och Hans Kennemark, 23 juli Bergs kyrka, Rigmor Gustafsson, 30 juli S:t Lukas kyrka, A Piacere-trion, 6 augusti Norra Kyrketorps kyrka, Skultorp, Breabach, 13 augusti S:t Lukas kyrka, Göteborg a Cappella – dirigent Solvieg Ågren, 20 augusti Sjogerstad kyrka, Cecilia Zilliacus och Lena Willemark.