09 jun 2017 12:00

09 jun 2017 12:00

Nestor återförenas – tack vare ett dataspel

MUSIK: "På den nya plattan är det mer rock 'n roll"

Klassiska Falköpingsbandet Nestor återförenas.
Detta tack vare ett dataspel.

Nestor verkade i Falköping mellan 1990–1997. Bandet släppte två ep:s (Nestor och Black album) vann talangjakten Musik direkt och spelades i Z-TV. Därefter splittrades bandet och flera av medlemmarna lämnade hembygden. Sångaren Tobias Gustavsson flyttade till Stockholm där han nu driver Epidemic sound som gör musik till tv, dataspel och Youtube och som i dag har hundra anställda.

Matfestivalen

Vid sidan av gör han musik till stadsbyggarspelet Cities: Skylines. I spelet kan man bland annat vara konsertbokare, och det var med tanke på det han kom på att återförena Nestor igen.

– Dels får vi en budget för att göra en ep, och dels kan vi åka ut och spela, säger han till SLA.

Resten av bandmedlemmarna hoppade på och i augusti släpps en ny ep.

– Vi spelade teknisk metal på slutet, men på den nya plattan är det mer rock 'n roll.

I slutet av samma månad spelar Nestor på Europas största dataspelsmässa: Gamecom i Köln. Bandet är även bokat till Matfestivalen i Skövde och Maratonrock i Falköping i september. Två av medlemmarna bor i huvudstaden, två i ursprungsstaden och en bor i Göteborg.

Inspelningarna har därför skett i Stockholm i omgångar.

– Men samlingspunkten är i Falköping, jag har kvar min familj där och det har de andra också.

Vad har ni för förväntningar?

– Att det blir en bra ep och att folk ska tycka om den.

Ingen mer ”Mello”

Tobias Gustavsson skrev för tiotalet år sedan hits som Radio (Danny Saucedo) och Jennie let me love you (EMD). 2004 deltog han i Melodifestivalen med gruppen Itchycoo. Men han har inte ”Mellon” i tankarna nu.

– Nej för fan, det här är mest för att vi ska träffas och spela lite låtar. Alla har ett ”brinn” och älskar musik. Men vi har inga andra ambitioner, mer än att vi kanske kommer att spela lite mer och släppa några låtar till.

Nestor verkade i Falköping mellan 1990–1997. Bandet släppte två ep:s (Nestor och Black album) vann talangjakten Musik direkt och spelades i Z-TV. Därefter splittrades bandet och flera av medlemmarna lämnade hembygden. Sångaren Tobias Gustavsson flyttade till Stockholm där han nu driver Epidemic sound som gör musik till tv, dataspel och Youtube och som i dag har hundra anställda.

Matfestivalen

Vid sidan av gör han musik till stadsbyggarspelet Cities: Skylines. I spelet kan man bland annat vara konsertbokare, och det var med tanke på det han kom på att återförena Nestor igen.

– Dels får vi en budget för att göra en ep, och dels kan vi åka ut och spela, säger han till SLA.

Resten av bandmedlemmarna hoppade på och i augusti släpps en ny ep.

– Vi spelade teknisk metal på slutet, men på den nya plattan är det mer rock 'n roll.

I slutet av samma månad spelar Nestor på Europas största dataspelsmässa: Gamecom i Köln. Bandet är även bokat till Matfestivalen i Skövde och Maratonrock i Falköping i september. Två av medlemmarna bor i huvudstaden, två i ursprungsstaden och en bor i Göteborg.

Inspelningarna har därför skett i Stockholm i omgångar.

– Men samlingspunkten är i Falköping, jag har kvar min familj där och det har de andra också.

Vad har ni för förväntningar?

– Att det blir en bra ep och att folk ska tycka om den.

Ingen mer ”Mello”

Tobias Gustavsson skrev för tiotalet år sedan hits som Radio (Danny Saucedo) och Jennie let me love you (EMD). 2004 deltog han i Melodifestivalen med gruppen Itchycoo. Men han har inte ”Mellon” i tankarna nu.

– Nej för fan, det här är mest för att vi ska träffas och spela lite låtar. Alla har ett ”brinn” och älskar musik. Men vi har inga andra ambitioner, mer än att vi kanske kommer att spela lite mer och släppa några låtar till.