13 jul 2017 11:18

13 jul 2017 15:04

Spelade tv-spel för Läkare utan gränser

NÖJE

SLA skrev i juni om Skövdebon Andreas ”Svenne” Svensson som vill få till stånd ett e-sportens hus i Skövde.

Nu har han varit i Minneapolis i USA och spelat tv-spel för välgörenhet i speedrunningmaratonet Summer Games Done Quick. Eventet hade över 200 000 tittare online medan 1 600 personer följde det på plats. Spelarna lyckades samla in motsvarande drygt 14 miljoner kronor till Läkare utan gränser, hälsar ”Svenne” som själv deltog i Super Mario Serie-stafetten.

Nu har han varit i Minneapolis i USA och spelat tv-spel för välgörenhet i speedrunningmaratonet Summer Games Done Quick. Eventet hade över 200 000 tittare online medan 1 600 personer följde det på plats. Spelarna lyckades samla in motsvarande drygt 14 miljoner kronor till Läkare utan gränser, hälsar ”Svenne” som själv deltog i Super Mario Serie-stafetten.