Fullsatt i Häggums kyrka

SKÖVDE: Musik på Billingen

Artisten Irma Schultz och kompositören Hans Kennemark framförde låtar med nordiska toner när Musik på Billingen gästade Häggums kyrka under söndagskvällen.

Popartisten Irma Schultz som bland annat medverkat i melodifestivalen och kompositören Hans Kennemark var på besök i Häggums kyrka under söndagskvällen som i en del av Musik på Billingen.

Många besökare

Många fick stå upp längst bak i Häggums kyrka som hade blivit fullsatt redan en timme innan spelningen började.

– Jag är lite besviken att det var så dåligt med sittplatser. Jag har inte varit med om att det har varit så här fullt förut, berättade besökaren Göran Lindh som har varit och lyssnat flera gånger tidigare på Musik på Billingen.

Nordiska toner

Kompositören Hans Kennemark som också undervisar i musik spelade både fiol och gitarr under kvällen. Han sjöng också tillsammans med Irma Schultz som även spelade gitarr samt piano.

Låtvalen bestod bland annat av låtar från Irma Schultz senaste skiva ”Sånger från gläntan” men också gemensamt nyskrivna låtar.

– Det finns influenser av folkmusik men också körsång och visor, berättade Irma Schultz.

Förutom de egna låtarna framfördes också tolkningar av texter skrivna av Tomas Tranströmer och Karin Boye.

Inkluderande spelning

Att spelningen anordnades i just Häggums kyrka gav ett mervärde tyckte Irma Schultz.

– Det känns jätteroligt. Det är fantastiskt att man kan erbjuda konserter så här i kyrkor med fri entré. Det är något väldigt inkluderande att alla får komma. Väldigt fint.

  • Joacim F Kaiberger

16 jul 2017 21:20

16 jul 2017 21:20