27 jul 2017 06:00

27 jul 2017 06:00

Jill Johnson ser fram emot turnén

SKÖVDE: Spelar i Boulognerskogen sjätte augusti

Jill och bandet firar tio år tillsammans och ger sig ut på turné. Ett stopp görs i Skövde.
– Det känns väldigt bra, jag har längtat efter att hänga med killarna, säger Jill Johnson till SLA.

Jill Johnson har spelat tio år med samma band och det firas i sommar med en turné som består av tio spelningar. En av dem ges i Boulognerskogen i Skövde den 6 augusti.

– Det blir lyxigt att göra en sådan här stor turné på stora scener, säger Jill Johnson.

Låtlistan är satt och hon har börjat skriva lite mellansnack.

– Det känns som att ha flyttat ut ett konserthusgig till en utescen där det finns högre tak för de lite sexigare större slamrigare låtarna, samtidigt som vi fortfarande har de nakna låtarna. Det blir en väldig dynamik och jag tycker det är häftigt att få visa så många olika sidor.

Bandet är inget band i egentlig mening, det består av frilansmusiker.

– De har valt mig och jag dem i tio år, det är tydlig kärlek som jag känner ödmjukhet inför. Turnén handlar om mig och killarna framför allt, jag lyfter fram dem lite och det blir ett häftigt fokus på instrumentalisterna också. Jag kan få en känsla av att jag skulle gjort det här tidigare.

Killarna är med på de fyra-fem senaste plattorna och det är också låtar från dem som alla helst spelar.

– Självklart är Open your heart med, det är en låt jag är väldigt aktuell med och en låt som betyder mycket för mig. Jag släpper en ny EP i sommar, med låtar jag inte tyckte passade in på förra albumet. Det är roligt för dem som följt mig länge och längtar efter ny musik.

Turnén har premiär i Rättvik den andra augusti. Enligt Patrik Krall, producent, har över 2000 biljetter sålts till konserten i Skövde.

Jill Johnson har spelat tio år med samma band och det firas i sommar med en turné som består av tio spelningar. En av dem ges i Boulognerskogen i Skövde den 6 augusti.

– Det blir lyxigt att göra en sådan här stor turné på stora scener, säger Jill Johnson.

Låtlistan är satt och hon har börjat skriva lite mellansnack.

– Det känns som att ha flyttat ut ett konserthusgig till en utescen där det finns högre tak för de lite sexigare större slamrigare låtarna, samtidigt som vi fortfarande har de nakna låtarna. Det blir en väldig dynamik och jag tycker det är häftigt att få visa så många olika sidor.

Bandet är inget band i egentlig mening, det består av frilansmusiker.

– De har valt mig och jag dem i tio år, det är tydlig kärlek som jag känner ödmjukhet inför. Turnén handlar om mig och killarna framför allt, jag lyfter fram dem lite och det blir ett häftigt fokus på instrumentalisterna också. Jag kan få en känsla av att jag skulle gjort det här tidigare.

Killarna är med på de fyra-fem senaste plattorna och det är också låtar från dem som alla helst spelar.

– Självklart är Open your heart med, det är en låt jag är väldigt aktuell med och en låt som betyder mycket för mig. Jag släpper en ny EP i sommar, med låtar jag inte tyckte passade in på förra albumet. Det är roligt för dem som följt mig länge och längtar efter ny musik.

Turnén har premiär i Rättvik den andra augusti. Enligt Patrik Krall, producent, har över 2000 biljetter sålts till konserten i Skövde.