28 aug 2017 11:49

28 aug 2017 11:49

En späckad teaterhöst

SKÖVDE: Teater, musik, dans och nycirkus

Den som gillar teater och musik kan se fram emot en fullspäckad höst i Skövde.
– Bland det mäktigaste vi haft någon gång, säger ordförande Pelle Granbom om Riksteatern Skövdes program.

Riksteatern Skövde inleder sitt höstprogram på söndag med Göteborgsoperans orkester som spelar Mozarts klarinettkonsert och Beethovens ödessymfoni på Skövde stadsteater. Säsongen bjuder sedan på 12 föreställningar och 11 visningar i Digitala studion. Men också tio föreställningar av Världens bästa tårta på Göteborgsoperans Skövdescen dit förskolebarn och särskola är inbjudna. Det ordnas också en musikteaterresa till Spelman på taket på Malmö opera den 25-26 november.

– Den 19 september är det en medlemsföreställning på Göteborgsoperans Skövdescen i samarbete med Teatervännerna i Skaraborg. Osvajpade diamanter heter den, berättar Pelle Granbom.

Så här ser säsongens program ut på Skövde stadsteater: 3 september Göteborgsoperans orkester, 28 september Butterfly, 5 oktober A line_up, 19 oktober Kinema av Circo Aereo, 30 oktober Vi som bor här med Martin Emtenäs och Stefan Sundström, 8 november Syskonkärlek - räkna med bråk med Martin Stenmarck, 9 november Clownen Jac, 12 november Ett drömspel med 1 2 3 Schtunk,16 november Allt du måste veta om pop, 22 november Sverige syndrome med Al Pitcher, 29 november Bläck eller blod, 5 december Vanligt folk. I Digitala studion visas: 7 oktober Norma, 12 oktober Obsession, 14 oktober Trollflöjten, 20 oktober Amadeus, 22 oktober Electric banana band, 3 november Dracula, 18 november Mordängeln, 24 november Rosencrantz and Guildenstern are dead, 10 december Nötknäpparen från Bolsjojteatern, 31 december Nyårskonsert från Berlin med Berliner Philharmoniker, 27 januari Tosca. Kultakausi/Strålande tider ges den den 26 september på Göteborgsoperans Skövdescen i samarbete med Finskt förvaltningsområde. Den textas på svenska.

Riksteatern Skövde inleder sitt höstprogram på söndag med Göteborgsoperans orkester som spelar Mozarts klarinettkonsert och Beethovens ödessymfoni på Skövde stadsteater. Säsongen bjuder sedan på 12 föreställningar och 11 visningar i Digitala studion. Men också tio föreställningar av Världens bästa tårta på Göteborgsoperans Skövdescen dit förskolebarn och särskola är inbjudna. Det ordnas också en musikteaterresa till Spelman på taket på Malmö opera den 25-26 november.

– Den 19 september är det en medlemsföreställning på Göteborgsoperans Skövdescen i samarbete med Teatervännerna i Skaraborg. Osvajpade diamanter heter den, berättar Pelle Granbom.

Så här ser säsongens program ut på Skövde stadsteater: 3 september Göteborgsoperans orkester, 28 september Butterfly, 5 oktober A line_up, 19 oktober Kinema av Circo Aereo, 30 oktober Vi som bor här med Martin Emtenäs och Stefan Sundström, 8 november Syskonkärlek - räkna med bråk med Martin Stenmarck, 9 november Clownen Jac, 12 november Ett drömspel med 1 2 3 Schtunk,16 november Allt du måste veta om pop, 22 november Sverige syndrome med Al Pitcher, 29 november Bläck eller blod, 5 december Vanligt folk. I Digitala studion visas: 7 oktober Norma, 12 oktober Obsession, 14 oktober Trollflöjten, 20 oktober Amadeus, 22 oktober Electric banana band, 3 november Dracula, 18 november Mordängeln, 24 november Rosencrantz and Guildenstern are dead, 10 december Nötknäpparen från Bolsjojteatern, 31 december Nyårskonsert från Berlin med Berliner Philharmoniker, 27 januari Tosca. Kultakausi/Strålande tider ges den den 26 september på Göteborgsoperans Skövdescen i samarbete med Finskt förvaltningsområde. Den textas på svenska.