30 aug 2017 09:47

30 aug 2017 09:47

Höstens filmer hos Skövde filmstudio

SKÖVDE: Först ut är Alla tiders kvinnor

50-årsjubilerande Skövde filmstudio har laddat med tio filmer på biograf Odeon i höst. Först ut är Alla Tiders kvinnor. Jubileet firas den 28 oktober.

Skövde filmstudio startar säsongen den 23 september med ”Alla tiders kvinnor” i regi av Mike Mills, USA, från 2016. Annette Benning gestaltar den ensamstående och bohemiska Dorothea i Kalifornien. Hon försöker uppfostra sin 15-årige son Jamie.

Det går dock så där så hon tar hjälp av två unga kvinnor. Det är en delvis självbiografisk film från Mike Mills som beskrivs som en ömsint och bitterljuv historia om hippievågens kollaps, punkvågen som växer, om könsroller och om att tappa greppet om sitt barn.

Resten av höstens program ser ut som följer. 28 september visas Resan till Melonia, regi Per Åhlin, Sverige/Norge, från 1989. 30 september visas Frantz, regi Francois Ozon, Frankrike/Tyskland, från 2016.

7 oktober visas Ljus i natten, regi Aki Kaurismäki, Finland/Tyskland, från 2017. 14 oktober visas Galna av lycka, regi Paolo Virzì, Italien/Frankrike, från 2016. 21 oktober visas The Salesman, regi Asghar Farhadi, Iran/Frankrike, från 2016.

28 oktober visas Känslan av ett slut, regi Ritesh Batra, Storbritannien, från 2017. Samma dag firar Filmstudion sitt 50-årsjubileum. 18 november visas The Handmaiden, regi Chan-wook Park, Sydkorea, från 2016. 2 december visas Lady M, regi William Oldroyd, Storbritannien, från 2016.

Säsongen avslutas den 9 december med Paterson, regi Jim Jarmusch, USA/Frankrike, från 2016. För att gå på visningarna krävs medlemskap i Skövde filmstudio. Resan till Melonia är öppen för icke medlemmar.

Skövde filmstudio startar säsongen den 23 september med ”Alla tiders kvinnor” i regi av Mike Mills, USA, från 2016. Annette Benning gestaltar den ensamstående och bohemiska Dorothea i Kalifornien. Hon försöker uppfostra sin 15-årige son Jamie.

Det går dock så där så hon tar hjälp av två unga kvinnor. Det är en delvis självbiografisk film från Mike Mills som beskrivs som en ömsint och bitterljuv historia om hippievågens kollaps, punkvågen som växer, om könsroller och om att tappa greppet om sitt barn.

Resten av höstens program ser ut som följer. 28 september visas Resan till Melonia, regi Per Åhlin, Sverige/Norge, från 1989. 30 september visas Frantz, regi Francois Ozon, Frankrike/Tyskland, från 2016.

7 oktober visas Ljus i natten, regi Aki Kaurismäki, Finland/Tyskland, från 2017. 14 oktober visas Galna av lycka, regi Paolo Virzì, Italien/Frankrike, från 2016. 21 oktober visas The Salesman, regi Asghar Farhadi, Iran/Frankrike, från 2016.

28 oktober visas Känslan av ett slut, regi Ritesh Batra, Storbritannien, från 2017. Samma dag firar Filmstudion sitt 50-årsjubileum. 18 november visas The Handmaiden, regi Chan-wook Park, Sydkorea, från 2016. 2 december visas Lady M, regi William Oldroyd, Storbritannien, från 2016.

Säsongen avslutas den 9 december med Paterson, regi Jim Jarmusch, USA/Frankrike, från 2016. För att gå på visningarna krävs medlemskap i Skövde filmstudio. Resan till Melonia är öppen för icke medlemmar.