01 sep 2017 06:00

01 sep 2017 06:00

Browsing Collection till Sydkorea

FESTIVAL: "Det är fruktansvärt kul"

Skövdebandet Browsing Collection ska spela på Zandari Festa i Sydkorea i september.
– Det är fruktansvärt kul! Vi får spela för en ny publik och har chans att knyta nya kontakter, säger gitarristen Moa Lenngren.

I början av året tog den ideella föreningen Kulturungdom initiativet till plattformen Westside Music Sweden som består av 14 aktörer.

– Nummer ett är supporta de aktörer som är med kring plattformen för att vi alla ska kunna utvecklas, komma vidare och etablera nya kontakter och nätverk. Målet är att sätta musik från Västra Götaland än mer på kartan internationellt sett, säger Mattias Tell som jobbar med musik på Kulturungdom.

En av aktörerna är Beardmen Agency Group från Skövde.

– De ska med till Reeperbahn Festival i september. Det är fullt möjligt att Beardmen träffar tyska eller globala aktörer där som tycker att Sverige är ett spännande land. Då kan Beardmen knyta kontakter så att det kommer band till Skövde, Skaraborg och Västra Götaland, beskriver Mattias Tell.

Tack vare plattformen har Mattias Tell kunnat ta tag i festivaler som de inte haft råd eller möjlighet att göra med Kulturungdom och försökt inleda någon form av partnerskap med dem. Dit hör Zandari Festa i Sydkorea.

– Vi träffade representanter för den här festivalen på en annan festival i Spanien förra året. De ville höra mer bra rockmusik från oss. Jag skickade förslag på ett gäng akter till Sydkorea.

Festivalen ville ha med två band. Ett kunde inte, men Skövdebandet Browsing Collection tackade ja.

– Klart vi ville ta chansen. Vi har inte varit så långt bort för att spela, vi har varit i Tyskland som längst. Det är en helt ny världsdel, jag har inte ens varit där på semester. Det blir jättespännande! säger Moa Lenngren.

Bandet är inbokat på en spelning på festivalen i slutet av september och har pratat om att boka in fler spelningar i landet.

– Det här betyder jättemycket. Vi har legat lite på is med spelningar under året för att vi har spelat in en skiva. Att spela för ny publik tror jag är jätteviktigt och att vi får se andra delar av världen också. Vi har chans att knyta nya kontakter och se var det kan leda.

I början av året tog den ideella föreningen Kulturungdom initiativet till plattformen Westside Music Sweden som består av 14 aktörer.

– Nummer ett är supporta de aktörer som är med kring plattformen för att vi alla ska kunna utvecklas, komma vidare och etablera nya kontakter och nätverk. Målet är att sätta musik från Västra Götaland än mer på kartan internationellt sett, säger Mattias Tell som jobbar med musik på Kulturungdom.

En av aktörerna är Beardmen Agency Group från Skövde.

– De ska med till Reeperbahn Festival i september. Det är fullt möjligt att Beardmen träffar tyska eller globala aktörer där som tycker att Sverige är ett spännande land. Då kan Beardmen knyta kontakter så att det kommer band till Skövde, Skaraborg och Västra Götaland, beskriver Mattias Tell.

Tack vare plattformen har Mattias Tell kunnat ta tag i festivaler som de inte haft råd eller möjlighet att göra med Kulturungdom och försökt inleda någon form av partnerskap med dem. Dit hör Zandari Festa i Sydkorea.

– Vi träffade representanter för den här festivalen på en annan festival i Spanien förra året. De ville höra mer bra rockmusik från oss. Jag skickade förslag på ett gäng akter till Sydkorea.

Festivalen ville ha med två band. Ett kunde inte, men Skövdebandet Browsing Collection tackade ja.

– Klart vi ville ta chansen. Vi har inte varit så långt bort för att spela, vi har varit i Tyskland som längst. Det är en helt ny världsdel, jag har inte ens varit där på semester. Det blir jättespännande! säger Moa Lenngren.

Bandet är inbokat på en spelning på festivalen i slutet av september och har pratat om att boka in fler spelningar i landet.

– Det här betyder jättemycket. Vi har legat lite på is med spelningar under året för att vi har spelat in en skiva. Att spela för ny publik tror jag är jätteviktigt och att vi får se andra delar av världen också. Vi har chans att knyta nya kontakter och se var det kan leda.