01 sep 2017 06:00

01 sep 2017 11:39

Har musiken som hobby – och terapi

NÖJE: Moa Englund-Flodström aktuell med ny singel

Musiken är hennes hobby och en form av terapi. Nu är Skövdebördiga Moa Englund-Flodström aktuell med singeln All lost vars video är inspelad på Ryttmästarbostället.

För sex år sedan när Moa Englund-Flodström började att plugga juridik vid Örebro universitet började hon också att spela gitarr och skriva texter som hon sedan satte musik till.

– Lite som en form av terapi.

Musiken är hennes hobby och hon har i dag inga planer på att ta den till en annan nivå.

– Jag gör det mest för min egen skull. Jag tycker det är roligt. De som tycker om att lyssna på mig får göra det.

Förra året släppte Moa Englund-Flodström ett album med nio låtar. Nu har hon släppt en ny singel som heter All lost.

– Det är en kompis, Måns Billner, som har producerat. Han är jätteduktig, säger hon och berättar att hon spelar själv när hon skriver men att hon ofta låter någon annan, som är bättre på att spela instrument, spela när låtarna spelas in.

Moa Englund-Flodström tycker att det är svårt att placera sin musik i något fack. På Spotify valde hon folk och säger att hon är en singer-songwriter.

– Det är ganska lugn musik. Mycket akustiskt. Framför allt är texterna är ju jag.

Är det mycket självupplevt?

– Ja, det är väl nästan uteslutande så.

Vad skulle du säga om All lost?

– Den handlar om något som säkert många går igenom. Det behövde komma ut och då blev det en låt.

Den är lite vemodig...

– Ja, det kan man verkligen säga. Det är mycket som är vemodigt av det jag skriver.

Till den här låten har Moa Englund-Flodström spelat in en video hos Bernhard Englund, som är hennes farbror, på Ryttmästarbostället.

– Jag brukar inte spela in videor. Men i och med att det var en singel så kände jag att det var trevligt med en video. Jag tycker att det är roligt att filma. Det är en kreativ del av det också. Ryttmästarbostället är en fin miljö att spela in i.

Hur jobbar du vidare nu med musiken?

– Jag gör inte det så mycket just nu. Jag ska precis börja jobba i Örebro. Jag får greja med musiken på fritiden när jag har tid. Det får bli när det blir, säger Moa Englund-Flodström som arbetar med humanjuridik (migrationsrätt och flyktingrätt).

Som artist kallar hon sig Mowglief som bygger på att hon kallades Mowgli som liten och ef är från efternamnen.

För sex år sedan när Moa Englund-Flodström började att plugga juridik vid Örebro universitet började hon också att spela gitarr och skriva texter som hon sedan satte musik till.

– Lite som en form av terapi.

Musiken är hennes hobby och hon har i dag inga planer på att ta den till en annan nivå.

– Jag gör det mest för min egen skull. Jag tycker det är roligt. De som tycker om att lyssna på mig får göra det.

Förra året släppte Moa Englund-Flodström ett album med nio låtar. Nu har hon släppt en ny singel som heter All lost.

– Det är en kompis, Måns Billner, som har producerat. Han är jätteduktig, säger hon och berättar att hon spelar själv när hon skriver men att hon ofta låter någon annan, som är bättre på att spela instrument, spela när låtarna spelas in.

Moa Englund-Flodström tycker att det är svårt att placera sin musik i något fack. På Spotify valde hon folk och säger att hon är en singer-songwriter.

– Det är ganska lugn musik. Mycket akustiskt. Framför allt är texterna är ju jag.

Är det mycket självupplevt?

– Ja, det är väl nästan uteslutande så.

Vad skulle du säga om All lost?

– Den handlar om något som säkert många går igenom. Det behövde komma ut och då blev det en låt.

Den är lite vemodig...

– Ja, det kan man verkligen säga. Det är mycket som är vemodigt av det jag skriver.

Till den här låten har Moa Englund-Flodström spelat in en video hos Bernhard Englund, som är hennes farbror, på Ryttmästarbostället.

– Jag brukar inte spela in videor. Men i och med att det var en singel så kände jag att det var trevligt med en video. Jag tycker att det är roligt att filma. Det är en kreativ del av det också. Ryttmästarbostället är en fin miljö att spela in i.

Hur jobbar du vidare nu med musiken?

– Jag gör inte det så mycket just nu. Jag ska precis börja jobba i Örebro. Jag får greja med musiken på fritiden när jag har tid. Det får bli när det blir, säger Moa Englund-Flodström som arbetar med humanjuridik (migrationsrätt och flyktingrätt).

Som artist kallar hon sig Mowglief som bygger på att hon kallades Mowgli som liten och ef är från efternamnen.