01 sep 2017 21:45

07 sep 2017 06:39

Många skratt och mycket jubel på premiären

SKÖVDE: Nästan fullsatt på Familjen Addams på stadsteatern

Den komiska musikalen Familjen Addams lockade fram många glada skratt och jubel från publiken på fredagskvällens premiär. Salongen på Skövde stadsteater var nästan fullsatt.

Signaturen till Familjen Addams är känd bland många. Låten med det karaktäristiska fingerknäppandet. De som gick på premiären av Revymakarnas uppsättning på fredagskvällen kunde den och musiken fick publiken att vara med från första stund efter att den hälsats välkommen till den verkligt speciella familjen och önskats kusligt mycket nöje.

Mörker, bedrövelse och outsäglig sorg är det som Familjen Addams suktar efter och vanligtvis håller sig till. Men så blir dottern Wednesday kär och i föreställningen får publiken följa familjen – och även den tilltänkte och dennes familj – som försöker finna sig i att hon har skaffat pojkvän. Wednesday vill gärna få familjen att framstå som normal – vilket inte är helt lätt eftersom familjen är synnerligen speciell.

Publiken bjuds på många dråpliga situationer och poänger som lockar till både små och stora skratt. I gengäld är den generös med öronbedövande jubel och rejäla applåder och hänförda uttryck för dans, sång och musik – och knepiga gångstilar.

Ensemblen består av ett 20-tal personer som fått regi av Yvonne Schönborg Strömer och koreografi av Victor Henriksson. Orkestern leds av kapellmästare Göran Åhlfeldt. Musik och text är skriven av Andrew Lippa, svensk översättning Johan Celander. Revymakarna ger tio föreställningar under september.

Signaturen till Familjen Addams är känd bland många. Låten med det karaktäristiska fingerknäppandet. De som gick på premiären av Revymakarnas uppsättning på fredagskvällen kunde den och musiken fick publiken att vara med från första stund efter att den hälsats välkommen till den verkligt speciella familjen och önskats kusligt mycket nöje.

Mörker, bedrövelse och outsäglig sorg är det som Familjen Addams suktar efter och vanligtvis håller sig till. Men så blir dottern Wednesday kär och i föreställningen får publiken följa familjen – och även den tilltänkte och dennes familj – som försöker finna sig i att hon har skaffat pojkvän. Wednesday vill gärna få familjen att framstå som normal – vilket inte är helt lätt eftersom familjen är synnerligen speciell.

Publiken bjuds på många dråpliga situationer och poänger som lockar till både små och stora skratt. I gengäld är den generös med öronbedövande jubel och rejäla applåder och hänförda uttryck för dans, sång och musik – och knepiga gångstilar.

Ensemblen består av ett 20-tal personer som fått regi av Yvonne Schönborg Strömer och koreografi av Victor Henriksson. Orkestern leds av kapellmästare Göran Åhlfeldt. Musik och text är skriven av Andrew Lippa, svensk översättning Johan Celander. Revymakarna ger tio föreställningar under september.