04 sep 2017 14:36

04 sep 2017 14:36

Viddla filmer på biblioteket

SKÖVDE

Nu lanserar biblioteket i Skövde ett nytt sätt att låna filmer. Via streamingtjänsten Viddla lånar man film hem till sin dator.

Stadsbiblioteket i Skövde har anslutit sig till filmlånesystemet Viddla.

Tjänsten för att streama film till dator eller läsplatta startade i våras och fler bibliotek ansluter sig nu till lånetjänsten. Lånesättet för filmer påminner om hur man lånar e-böcker. Det som krävs är att man har ett lånekort med pinkod på något av biblioteken i Skövde.

Filmen man väljer är sedan tillgänglig i 48 timmar, man kan strömma filmen till valfri enhet. Flera aktörer på filmmarknaden har avtal om leveranser med Viddla, exempelvis SF och Sandrew. Filmutbudet i Viddla är med sitt kvalitetsurval anpassat för filmintresserade låntagare.

 

Stadsbiblioteket i Skövde har anslutit sig till filmlånesystemet Viddla.

Tjänsten för att streama film till dator eller läsplatta startade i våras och fler bibliotek ansluter sig nu till lånetjänsten. Lånesättet för filmer påminner om hur man lånar e-böcker. Det som krävs är att man har ett lånekort med pinkod på något av biblioteken i Skövde.

Filmen man väljer är sedan tillgänglig i 48 timmar, man kan strömma filmen till valfri enhet. Flera aktörer på filmmarknaden har avtal om leveranser med Viddla, exempelvis SF och Sandrew. Filmutbudet i Viddla är med sitt kvalitetsurval anpassat för filmintresserade låntagare.