08 sep 2017 06:00

08 sep 2017 07:18

Briljerar med desserter

NÖJE: Josef från Falköping kämpar vidare i Dessertmästarna

I tre program har Josef Assio stått pall för trycket i Dessertmästarna på Kanal 5 och lyckats bevisa för juryn att han förtjänar att vara kvar i tävlingen. Hemma i Falköping planerar han för livet efter tv-karriären.

I våras var Josef Assio mitt uppe i försäljningen av restaurangen Dagnys som han drivit tillsammans med sin bror i nästan 14 år. En dag fick han ett telefonsamtal från en person som jobbar med tv-programmet Dessertmästarna som ville att han skulle komma på provfilmning.

– Samtalet kom inte helt från en klar himmel, tidigare hade jag nämligen fått en förfrågan om att vara med i ett annat bakningsprogram, men tackat nej, säger Josef Assio när SLA träffar honom på Bowlingstället där han jobbar ibland.

Det var på det sättet som Dessertmästarna blivit tipsade om att han skulle kunna vara en bra kandidat för programmet.

Rasande tempo

Trots att Josef var mitt uppe i försäljningen och inte kände sig i toppform som konditor, så bestämde han sig till slut för att tacka ja till erbjudandet.

– Jag kände att det kanske var dags för något nytt så jag tog chansen, säger han.

Under två veckor i början av april spelades programmet in i ett rasande tempo.

– Det var helt galet, vi gick upp vid fem och började inspelningen vid sex, sju på morgonen och fortsatte till tio på kvällen.

Trots det har Josef mest positiva minnen från tiden i programmet.

– Det var bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv.

Josef ser sig själv som något av en perfektionist som sätter smakerna först.

– Jag vill inte göra desserter som är för söta, utan det ska även vara rätt syra, sälta och konsistens. Det ska vara en balans, som med allt annat.

I onsdags sändes det tredje programmet av Dessertmästarna och hittills har Josef Assio lyckats hålla sig i toppskiktet i de flesta tävlingar.

– Eftersom vi alla tolkade utmaningarna olika och jag fokuserade på att min egen tolkning, så kände jag inte att jag tävlade mot de andra deltagarna utan mot juryn och deras smak, förklarar han och tillägger:

– De var väldigt trevliga, men tillbakadragna och det var omöjligt att läsa deras tankar.

Finalen av Dessertmästarna sänds i slutet av oktober och fram till dess är det så klart hemligt vem som vinner.

– Men om det blir jag som vinner så blir det fest, säger Assio gåtfullt.

I våras var Josef Assio mitt uppe i försäljningen av restaurangen Dagnys som han drivit tillsammans med sin bror i nästan 14 år. En dag fick han ett telefonsamtal från en person som jobbar med tv-programmet Dessertmästarna som ville att han skulle komma på provfilmning.

– Samtalet kom inte helt från en klar himmel, tidigare hade jag nämligen fått en förfrågan om att vara med i ett annat bakningsprogram, men tackat nej, säger Josef Assio när SLA träffar honom på Bowlingstället där han jobbar ibland.

Det var på det sättet som Dessertmästarna blivit tipsade om att han skulle kunna vara en bra kandidat för programmet.

Rasande tempo

Trots att Josef var mitt uppe i försäljningen och inte kände sig i toppform som konditor, så bestämde han sig till slut för att tacka ja till erbjudandet.

– Jag kände att det kanske var dags för något nytt så jag tog chansen, säger han.

Under två veckor i början av april spelades programmet in i ett rasande tempo.

– Det var helt galet, vi gick upp vid fem och började inspelningen vid sex, sju på morgonen och fortsatte till tio på kvällen.

Trots det har Josef mest positiva minnen från tiden i programmet.

– Det var bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv.

Josef ser sig själv som något av en perfektionist som sätter smakerna först.

– Jag vill inte göra desserter som är för söta, utan det ska även vara rätt syra, sälta och konsistens. Det ska vara en balans, som med allt annat.

I onsdags sändes det tredje programmet av Dessertmästarna och hittills har Josef Assio lyckats hålla sig i toppskiktet i de flesta tävlingar.

– Eftersom vi alla tolkade utmaningarna olika och jag fokuserade på att min egen tolkning, så kände jag inte att jag tävlade mot de andra deltagarna utan mot juryn och deras smak, förklarar han och tillägger:

– De var väldigt trevliga, men tillbakadragna och det var omöjligt att läsa deras tankar.

Finalen av Dessertmästarna sänds i slutet av oktober och fram till dess är det så klart hemligt vem som vinner.

– Men om det blir jag som vinner så blir det fest, säger Assio gåtfullt.

  • Anna Leijon