14 sep 2017 11:42

14 sep 2017 12:51

Textila bilder tar plats i Binneberg

BINNEBERG: Utställning med start på lördag

Med batikfärgade textiler, vintagetyger och silkestråd skapar Monica Gallon sina textila bilder. Gemensamt för motiven är att människor och relationer står i fokus.

Senast Monica Gallon ställde ut i Binnebergs tingshus var på 1990-talet. Nu är hon tillbaka med en ny utställning vars vernissage äger rum på lördag.

– Det är över 20 år sedan jag ställde ut här senast, men ändå känner jag mig så bekant med miljön, säger konstnären Monica Gallon.

Mycket material och många timmars arbete ligger bakom de verk som visas upp i den nya utställningen Textila bilder.

– 1994 lämnade jag symaskinen och nu syr jag allting för hand.

När det gäller motiven så arbetar Monica med det som tilltalar henne själv.

– Jag jobbar alltid med människor och relationer. Det är det som jag tycker är intressant och då är det just det som står i fokus. Jag tycker att det är roligt att fånga ögonblicken i farten, säger hon.

Från och med vernissagen på lördag finns utställningen att beskåda i Binnebergs tingshus under två veckors tid och i samband med Skörde- och kulturfesten nästa helg står dörrarna till tingshuset öppet extra länge.

Senast Monica Gallon ställde ut i Binnebergs tingshus var på 1990-talet. Nu är hon tillbaka med en ny utställning vars vernissage äger rum på lördag.

– Det är över 20 år sedan jag ställde ut här senast, men ändå känner jag mig så bekant med miljön, säger konstnären Monica Gallon.

Mycket material och många timmars arbete ligger bakom de verk som visas upp i den nya utställningen Textila bilder.

– 1994 lämnade jag symaskinen och nu syr jag allting för hand.

När det gäller motiven så arbetar Monica med det som tilltalar henne själv.

– Jag jobbar alltid med människor och relationer. Det är det som jag tycker är intressant och då är det just det som står i fokus. Jag tycker att det är roligt att fånga ögonblicken i farten, säger hon.

Från och med vernissagen på lördag finns utställningen att beskåda i Binnebergs tingshus under två veckors tid och i samband med Skörde- och kulturfesten nästa helg står dörrarna till tingshuset öppet extra länge.