28 sep 2017 11:02

28 sep 2017 11:02

Josef utslagen – "Jag är sjukt missnöjd"

TV

Vecka efter vecka har Josef Assio lyckats ta sig vidare i tv-tävlingen ”Dessertmästarna”.
Men på onsdagskvällen tog det slut – det blev en fjärdeplats för Josef.
– Jag ville verkligen inte åka ut. Det här betyder så mycket för mig, sade han.

Onsdagens program inleddes men en ”snabbtävling” där deltagarna skulle bygga ett så högt torn som möjligt av spunnet socker. Josef såg ut att gå mot segern men i sista sekund rasade hans torn och segern gick till konkurrenten Sofie.

– Det var lite otur, men det är okej, konstaterade Josef i programmet.

Programmets stora utmaning var att skapa mingeldesserter i ett midsommartema. Josef gjorde fläderconsommé med yoghurt, halloncreme, frukttartar jordgubbstacos och getost med vinbärskompott och smultrongranité.

– Jag är sjukt nöjd med smakerna på mitt bord. Jag är mindre nöjd med hela min dag, det var jävligt stressigt, sade Josef efter att juryn smakat på hans mingeldesserter.

”Otrolig resa”

Men de fina smakerna räckte inte. När juryn redovisade resultatet ansåg de att Josef varit sämst för dagen och därmed fick lämna programmet.

– Det känns inte alls bra. Jag är bara sjukt missnöjd. Jag tror att de tyckte att jag hade för säkra kort i dag. Men jag tyckte inte det var enkelt, det var sådant som jag gillar.

– Som helhet är jag sjukt tacksam att jag har fått möjligheten att vara med. Det har varit en otrolig resa och det kommer att vara ett minne för livet.

Nu återstår tre deltagare i programmet.

Onsdagens program inleddes men en ”snabbtävling” där deltagarna skulle bygga ett så högt torn som möjligt av spunnet socker. Josef såg ut att gå mot segern men i sista sekund rasade hans torn och segern gick till konkurrenten Sofie.

– Det var lite otur, men det är okej, konstaterade Josef i programmet.

Programmets stora utmaning var att skapa mingeldesserter i ett midsommartema. Josef gjorde fläderconsommé med yoghurt, halloncreme, frukttartar jordgubbstacos och getost med vinbärskompott och smultrongranité.

– Jag är sjukt nöjd med smakerna på mitt bord. Jag är mindre nöjd med hela min dag, det var jävligt stressigt, sade Josef efter att juryn smakat på hans mingeldesserter.

”Otrolig resa”

Men de fina smakerna räckte inte. När juryn redovisade resultatet ansåg de att Josef varit sämst för dagen och därmed fick lämna programmet.

– Det känns inte alls bra. Jag är bara sjukt missnöjd. Jag tror att de tyckte att jag hade för säkra kort i dag. Men jag tyckte inte det var enkelt, det var sådant som jag gillar.

– Som helhet är jag sjukt tacksam att jag har fått möjligheten att vara med. Det har varit en otrolig resa och det kommer att vara ett minne för livet.

Nu återstår tre deltagare i programmet.