29 sep 2017 06:00

29 sep 2017 06:00

Dansshow ska stärka unga tjejer

NÖJE: Insight sätter upp förställningen Good girl

Dansgruppen Insight dance har just nu bråda dagar. De är nämligen mitt uppe i förberedelserna av sin nya dansförställning Good girl.

Insight dance består av Mathilda Carmbrant, Erika Marin, Josefine Forslund, Ida Persson och Madeleine Söderqvist. Gruppen har varit aktiv sedan 2010 och har länge haft planer på att skapa en egen dansföreställning. Förra året bestämde de sig för att göra slag i saken och sedan dess har idén till Good girl utvecklats.

Förmedla budskap

Namnet Good girl syftar på den press som många unga tjejer ofta upplever kring att de måste vara perfekta på alla sätt och vis och passa in i mallen.

– Vi har funderat på om vi kan gestalta den här problematiken med dans på något sätt och utifrån det har vi skapat en föreställning med ett tiotal nummer, säger Ida Persson som är en av gruppmedlemmarna.

Förställningen består framför allt av dans och musik som ska förmedla budskapet.

– Det finns egentligen inga repliker alls, mer än en högtalarröst som pratar lite emellanåt.

Hon tror ändå inte att det ska vara några problem att förstå vad förställningen handlar om.

– Och även om man kanske inte gör det, så blir det ändå häftig dans som man kan njuta av.

Annorlunda sätt

För att hitta dansare till föreställningen arrangerade Insight dance en audition som lockade runt 50 unga tjejer. Men för att inte ytterligare spä på problematiken med höga krav, så valdes dock dansarna ut på ett lite annorlunda sätt.

– Vi valde tjejer som vi trodde behövde få lite extra hjälp med att tänka på de här frågorna, istället för att bara gå på vilka som dansade bäst. Även om det så klart var viktigt att de kan dansa och trots allt är bredda på att jobba hårt.

Tankeställare

Föreställningen ges vis tre tillfällen under helgen 14-15 oktober och Ida Persson hoppas att den ska vara en tankeställare för publiken.

– Förhoppningsvis kommer publiken bestå av de som finns runt de här tjejerna, exempelvis mamma, pappa, syskon och liknade som börjar tänka kring vad de kan göra för att unga tjejer inte ska känna så här.

Insight dance består av Mathilda Carmbrant, Erika Marin, Josefine Forslund, Ida Persson och Madeleine Söderqvist. Gruppen har varit aktiv sedan 2010 och har länge haft planer på att skapa en egen dansföreställning. Förra året bestämde de sig för att göra slag i saken och sedan dess har idén till Good girl utvecklats.

Förmedla budskap

Namnet Good girl syftar på den press som många unga tjejer ofta upplever kring att de måste vara perfekta på alla sätt och vis och passa in i mallen.

– Vi har funderat på om vi kan gestalta den här problematiken med dans på något sätt och utifrån det har vi skapat en föreställning med ett tiotal nummer, säger Ida Persson som är en av gruppmedlemmarna.

Förställningen består framför allt av dans och musik som ska förmedla budskapet.

– Det finns egentligen inga repliker alls, mer än en högtalarröst som pratar lite emellanåt.

Hon tror ändå inte att det ska vara några problem att förstå vad förställningen handlar om.

– Och även om man kanske inte gör det, så blir det ändå häftig dans som man kan njuta av.

Annorlunda sätt

För att hitta dansare till föreställningen arrangerade Insight dance en audition som lockade runt 50 unga tjejer. Men för att inte ytterligare spä på problematiken med höga krav, så valdes dock dansarna ut på ett lite annorlunda sätt.

– Vi valde tjejer som vi trodde behövde få lite extra hjälp med att tänka på de här frågorna, istället för att bara gå på vilka som dansade bäst. Även om det så klart var viktigt att de kan dansa och trots allt är bredda på att jobba hårt.

Tankeställare

Föreställningen ges vis tre tillfällen under helgen 14-15 oktober och Ida Persson hoppas att den ska vara en tankeställare för publiken.

– Förhoppningsvis kommer publiken bestå av de som finns runt de här tjejerna, exempelvis mamma, pappa, syskon och liknade som börjar tänka kring vad de kan göra för att unga tjejer inte ska känna så här.

  • Anna Leijon