06 okt 2017 06:00

09 okt 2017 07:25

Nya roller för Eva-Lotta

NÖJE: Skövdesopranen tillbaka i Sound Of Music

För 15 år sedan spelade hon Maria von Trapp på Skövde stadsteater. Nu står Eva-Lotta Hultman (tidigare Ohlsson) på scenen som abbedissan i klassikern Sound Of Music.
– Det har varit en utmaning, säger hon till SLA.

Förra fredagen var det premiär för den nya uppsättningen av Sound Of Music vid Nöjesteatern i Malmö. Reaktionerna efteråt var positiva och Skaraborg har god representation i ensemblen med Elisa Lindström från Töreboda i huvudrollen och Eva-Lotta Hultman från Skövde i rollen som abbedissan.

– Det gick jättebra! Publiken var väldigt nöjd och glad och jag tycker att Anders (regissören Aldgård) har lyckats fräscha upp denna fantastiska musikal utan att det påverkar den fina berättelsen, säger Eva-Lotta till SLA.

Skaraborgskt samspel

36-åringen som numera är bosatt i Göteborg hyllar samarbetet med sin kollega från Töreboda. Hon spelade själv Maria von Trapp som ung på Skövde stadsteater för 15 år sedan och minns vilken utmaning det var.

– Oja, det var ju min första stora huvudroll med riktig sång, och Elisa gör det enormt bra.

– Jag är extra glad över att vi dessutom har hittat varandra så väl både på och utanför scenen. Vi har verkligen klickat och snabbt blivit goda vänner, säger Eva-Lotta och berättar att det varit en utmaning att göra rollen som en relativt ung abbedissa.

– Abbedissan är ju en karaktär som normalt kanske passar en lite äldre kvinna, men jag och Elisa har verkligen utmanat varandra och hittat ett samspel som fungerar.

Nybliven mamma

Eva-Lotta pendlar till Malmö under helgerna och de fyra föreställningarna under fredag, lördag (matiné och kväll) och söndag. Vid sidan av scenen har livet dessutom förändrats stort efter att Eva-Lotta och maken Mikael i somras blev föräldrar till en son.

– Han föddes i mitten av juli och den 21 augusti satte repetitionerna i gång, så det har varit fullt upp under en period men också väldigt roligt, säger hon.

Den klassiskt utbildade sopranen från Skövde, som har en lång och gedigen karriär på musik- och teaterscenen inom både musikal och opera, har på senare år även arbetat bakom scenen för Scenproduktion (tidigare Skövde Operettsällskap) med regi och koreografi.

– Det vill jag gärna fortsätta med! Det finns så många delar i arbetet bakom en uppsättning som även ger energi och näring till när jag själv står på scenen, säger Eva-Lotta som även studerar till sjuksköterska.

– Förra hösten hade jag ingen planerad produktion att jobba med och tänkte att nu är det dags att göra verklighet av den där studiedrömmen jag länge haft. Så jag hoppade på och sedan trillade jobben ändå in så det har varit dubbelt jobb men jag trivs bäst när det är fullt upp!

Förra fredagen var det premiär för den nya uppsättningen av Sound Of Music vid Nöjesteatern i Malmö. Reaktionerna efteråt var positiva och Skaraborg har god representation i ensemblen med Elisa Lindström från Töreboda i huvudrollen och Eva-Lotta Hultman från Skövde i rollen som abbedissan.

– Det gick jättebra! Publiken var väldigt nöjd och glad och jag tycker att Anders (regissören Aldgård) har lyckats fräscha upp denna fantastiska musikal utan att det påverkar den fina berättelsen, säger Eva-Lotta till SLA.

Skaraborgskt samspel

36-åringen som numera är bosatt i Göteborg hyllar samarbetet med sin kollega från Töreboda. Hon spelade själv Maria von Trapp som ung på Skövde stadsteater för 15 år sedan och minns vilken utmaning det var.

– Oja, det var ju min första stora huvudroll med riktig sång, och Elisa gör det enormt bra.

– Jag är extra glad över att vi dessutom har hittat varandra så väl både på och utanför scenen. Vi har verkligen klickat och snabbt blivit goda vänner, säger Eva-Lotta och berättar att det varit en utmaning att göra rollen som en relativt ung abbedissa.

– Abbedissan är ju en karaktär som normalt kanske passar en lite äldre kvinna, men jag och Elisa har verkligen utmanat varandra och hittat ett samspel som fungerar.

Nybliven mamma

Eva-Lotta pendlar till Malmö under helgerna och de fyra föreställningarna under fredag, lördag (matiné och kväll) och söndag. Vid sidan av scenen har livet dessutom förändrats stort efter att Eva-Lotta och maken Mikael i somras blev föräldrar till en son.

– Han föddes i mitten av juli och den 21 augusti satte repetitionerna i gång, så det har varit fullt upp under en period men också väldigt roligt, säger hon.

Den klassiskt utbildade sopranen från Skövde, som har en lång och gedigen karriär på musik- och teaterscenen inom både musikal och opera, har på senare år även arbetat bakom scenen för Scenproduktion (tidigare Skövde Operettsällskap) med regi och koreografi.

– Det vill jag gärna fortsätta med! Det finns så många delar i arbetet bakom en uppsättning som även ger energi och näring till när jag själv står på scenen, säger Eva-Lotta som även studerar till sjuksköterska.

– Förra hösten hade jag ingen planerad produktion att jobba med och tänkte att nu är det dags att göra verklighet av den där studiedrömmen jag länge haft. Så jag hoppade på och sedan trillade jobben ändå in så det har varit dubbelt jobb men jag trivs bäst när det är fullt upp!

  • Thomas Hagström