11 okt 2017 11:19

10 nov 2017 16:06

Tre skaraborgare tävlar om nationellt musikpris

STOCKHOLM: Shy Martin kan ta hem storslam

Tre skaraborgare tävlar om priset Årets genombrott när Musikförläggarnas pris delas ut.
Sara Hjellström från Lerdala, Elina Stridh från Tibro och Fredrik Häggstam från Tidaholm.

Låtskrivarparet Sara ”Shy Martin” Hjellström och Nirob ”Shy Nodi” Islam är nominerade till flest priser när Musikförläggarnas pris delas ut den 10 november på Berns salonger i Stockholm.

”Som en dröm”

De har chans att vinna i tre kategorier: Årets genombrott, Årets internationella framgång och Årets låt (The Ocean).

– Vi började skriva tillsammans för ett och ett halvt år sedan och har hela tiden valt att gå på vår magkänsla, både vad gäller musik och i våra relationer. Att få jobba med det vi älskar tillsammans med personer vi älskar och att bli nominerade för det, inte bara i en utan i tre kategorier, känns som en dröm man inte vill vakna ifrån, säger Shy Martin och Shy Nodi i ett pressmeddelande.

Elina Stridh är nominerad i två kategorier, Årets genombrott och Årets låt, och Fredrik Häggstam är, tillsammans med Kristoffer Eriksson, nominerad i kategorin Årets genombrott.

Andra nominerade är bland annat Tove Lo, Frida Hyvönen, Max Martin, Zara Larsson och Tove Styrke.

Musikförläggarnas pris skapades 2003 och lyfter fram svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Priset delas ut i kategorierna ”Årets kompositör”, ”Årets textförfattare”, ”Årets internationella framgång”, ”Årets genombrott”, ”Årets låt”, ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera” och ”Årets konstmusikpris – mindre ensemble/kammarmusik”.

Man delar också ut ett hederspris, ett stipendium och ett pris för ”Årets mest spelade låt”. Juryn ser lite olika ut för de olika kategorierna men består i huvudsak av musikskapare, musikjournalister och förlagsanställda.

Låtskrivarparet Sara ”Shy Martin” Hjellström och Nirob ”Shy Nodi” Islam är nominerade till flest priser när Musikförläggarnas pris delas ut den 10 november på Berns salonger i Stockholm.

”Som en dröm”

De har chans att vinna i tre kategorier: Årets genombrott, Årets internationella framgång och Årets låt (The Ocean).

– Vi började skriva tillsammans för ett och ett halvt år sedan och har hela tiden valt att gå på vår magkänsla, både vad gäller musik och i våra relationer. Att få jobba med det vi älskar tillsammans med personer vi älskar och att bli nominerade för det, inte bara i en utan i tre kategorier, känns som en dröm man inte vill vakna ifrån, säger Shy Martin och Shy Nodi i ett pressmeddelande.

Elina Stridh är nominerad i två kategorier, Årets genombrott och Årets låt, och Fredrik Häggstam är, tillsammans med Kristoffer Eriksson, nominerad i kategorin Årets genombrott.

Andra nominerade är bland annat Tove Lo, Frida Hyvönen, Max Martin, Zara Larsson och Tove Styrke.

Musikförläggarnas pris skapades 2003 och lyfter fram svenska låtskrivare, kompositörer och textförfattare. Priset delas ut i kategorierna ”Årets kompositör”, ”Årets textförfattare”, ”Årets internationella framgång”, ”Årets genombrott”, ”Årets låt”, ”Årets konstmusikpris – stor ensemble/opera” och ”Årets konstmusikpris – mindre ensemble/kammarmusik”.

Man delar också ut ett hederspris, ett stipendium och ett pris för ”Årets mest spelade låt”. Juryn ser lite olika ut för de olika kategorierna men består i huvudsak av musikskapare, musikjournalister och förlagsanställda.