01 nov 2017 09:42

01 nov 2017 09:42

Vissångare till Ljungstorp

MUSIK

Skådespelaren och vissångaren Pär Sörman gästar Ljungstorps Bygdegård lördagen den 11 november.

Pär Sörman kommer att sjunga, spela och berätta till gitarr, concertina och munspel om Dan Andersson och Evert Taube med flera.

Han anses vara en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan och har tidigare varit verksam vid Stockholms Stadsteater och Svenska Riksteatern. Som vissångare har han belönats med ett flertal stipendier som Dan Anderssonpriset, Astrid & Evert Taubepriset och Nils Ferlin-Sällskapets trubadurpris. Han har även medverkat som mimare och dansare i Ingmar Bergmans dramatisering av Trollflöjten.

Arrangör är Ljungstorps bygdegårdsförening i samarbete med Hembygdsföreningen Skarke -Varnhem samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Pär Sörman kommer att sjunga, spela och berätta till gitarr, concertina och munspel om Dan Andersson och Evert Taube med flera.

Han anses vara en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan och har tidigare varit verksam vid Stockholms Stadsteater och Svenska Riksteatern. Som vissångare har han belönats med ett flertal stipendier som Dan Anderssonpriset, Astrid & Evert Taubepriset och Nils Ferlin-Sällskapets trubadurpris. Han har även medverkat som mimare och dansare i Ingmar Bergmans dramatisering av Trollflöjten.

Arrangör är Ljungstorps bygdegårdsförening i samarbete med Hembygdsföreningen Skarke -Varnhem samt Studieförbundet Vuxenskolan.