11 dec 2017 09:42

11 dec 2017 09:42

Stipendium till musikstudent

SKÖVDE: Västsvenska kulturfonden

Matilda Josefsson från Skövde var en av de åtta stipendiater som fick motta ett stipendium av Västsvenska kulturfonden.

Vid ett seminarium på Västsvenska handelskammaren nyligen delades 115 000 kronor ut som fördelades på åtta stipendiater. Matilda Josefsson från Skövde var en av mottagarna. Hon studerar klassisk klarinett vid Musikhögskolan i Göteborg och passade även på att framföra ett klassiskt musikstycke vid stipendieutdelningen.

Harald Sörensen från Falköping var också en av dem som fick motta ett stipendium. Han arbetar som både musikproducent och gitarrist. Västsvenska kulturfonden har verkat i 25 år och har sedan starten fördelat cirka 4,5 miljoner kronor i form av stipendier. 130 unga mottagare har fått pengar för sin vidareutbildning inom kultursektorn.

Vid ett seminarium på Västsvenska handelskammaren nyligen delades 115 000 kronor ut som fördelades på åtta stipendiater. Matilda Josefsson från Skövde var en av mottagarna. Hon studerar klassisk klarinett vid Musikhögskolan i Göteborg och passade även på att framföra ett klassiskt musikstycke vid stipendieutdelningen.

Harald Sörensen från Falköping var också en av dem som fick motta ett stipendium. Han arbetar som både musikproducent och gitarrist. Västsvenska kulturfonden har verkat i 25 år och har sedan starten fördelat cirka 4,5 miljoner kronor i form av stipendier. 130 unga mottagare har fått pengar för sin vidareutbildning inom kultursektorn.