10 feb 2018 21:09

11 feb 2018 17:11

Kindboms låt åkte ut direkt

MELODIFESTIVALEN: Samir & Viktor och Liamoo var bäst i Göteborg

Calle Kindboms och Jonas Gardells låt blev utslagna redan i första omröstningen när melodifestivalens andra deltävling avgjordes i Göteborg på lördagskvällen. Direkt till final gick Samir & Viktor och Liamoo.

– Jonas var inställd på att bli sjua, men låten kommer att leva vidare, säger Calle Kindbom. Den är en hörnsten i den uppsättning som Gardell planerar för på Cirkus i Stockholm, låten är en viktig del i hans nya show. Jonas och kören gjorde ett jättebra jobb och det såg mycket bra ut från publikplats. Det var ändå kul att vara på plats och hela vistelsen med efterfesten var supertrevlig.

”Det finns en väg” är det 13:e låtbidraget som Kindbom fått med i melodifestivalsammanhang. Låten är skriven tillsammans med Jonas Gardell och Mats Tärnfors.

– Jag trodde att jag skulle vara ledsen och jag upptäcker nu att jag går runt och är den gladaste jumbon i Melodifestivalens historia, säger Jonas Gardell. Jag tror också att jag tål att komma sist utan att det vare sig skadar mig eller vad jag gör särskilt mycket. För de andra kan det betyda väldigt mycket mer, säger han till TT.

Samir och Viktor tog sig vidare till final i Melodifestivalens andra deltävling med låten „Shuffla”. Det är tredje gången duon går till final i tävlingen.

– Det tog minst två sekunder innan jag fattade att de sa „bidrag ett” och „Shuffla”, säger Viktor Frisk.

Även Liamoos bidrag „Last breath” gick vidare till final efter att varit en storfavorit inför lördagens deltävling i Göteborg. Trots oddsen var han inte säker på en finalplats, men nu kan göteborgaren andas ut.

– Jonas var inställd på att bli sjua, men låten kommer att leva vidare, säger Calle Kindbom. Den är en hörnsten i den uppsättning som Gardell planerar för på Cirkus i Stockholm, låten är en viktig del i hans nya show. Jonas och kören gjorde ett jättebra jobb och det såg mycket bra ut från publikplats. Det var ändå kul att vara på plats och hela vistelsen med efterfesten var supertrevlig.

”Det finns en väg” är det 13:e låtbidraget som Kindbom fått med i melodifestivalsammanhang. Låten är skriven tillsammans med Jonas Gardell och Mats Tärnfors.

– Jag trodde att jag skulle vara ledsen och jag upptäcker nu att jag går runt och är den gladaste jumbon i Melodifestivalens historia, säger Jonas Gardell. Jag tror också att jag tål att komma sist utan att det vare sig skadar mig eller vad jag gör särskilt mycket. För de andra kan det betyda väldigt mycket mer, säger han till TT.

Samir och Viktor tog sig vidare till final i Melodifestivalens andra deltävling med låten „Shuffla”. Det är tredje gången duon går till final i tävlingen.

– Det tog minst två sekunder innan jag fattade att de sa „bidrag ett” och „Shuffla”, säger Viktor Frisk.

Även Liamoos bidrag „Last breath” gick vidare till final efter att varit en storfavorit inför lördagens deltävling i Göteborg. Trots oddsen var han inte säker på en finalplats, men nu kan göteborgaren andas ut.

  • Roland Svensson