25 maj 2018 06:00

25 maj 2018 06:00

Tar sina lyssnare till 40-talet

SKÖVDE: Falköpingstrion tolkar Billquist och Babs på ny skiva

”Säg det med ett leende” - det är namnet på skivan som Falköpingsbandet ”Billquist&Babs” släppte förra veckan.
– Intresset efter den har varit större än vad vi hade trott, berättar sångerskan Mathilda Eklund.

Gruppen ”Billquist&Babs” framför, precis som namnet avslöjar, covers från legenderna Ulla Billquist och Alice Babs. Nu har de spelat in en skiva i visformat, med 13 tolkningar av några av de mest älskade hitsen.

– Jag valde ut dem i samråd med bandet. Det är tidslösa låtar på svenska med glada melodier. Förvisso återspeglar texterna 40-talets naiva tänk att bekymmer ska glömmas bort, men jag tycker ändå att det finns en charm i det. Det är romantiskt och nostalgiskt. Jag tror att jag tycker om dem så mycket för att jag växte upp till deras musik - det man hör när man är liten, det sitter kvar i hjärnans arkiv, förklarar Mathilda Eklund som är sångerska i bandet.

”Enbart positiv respons”

Den 18 maj lanserades skivan och den har redan fått stort gensvar:

– Det känns jättekul att så många köper den. Sångerna går verkligen hem hos de äldre, men även de yngre gillar dem. Vi har enbart fått positiv respons. En kvinna berättade för mig att skivan ”tog tillbaka henne till när hon var ung”. Det känns som att vi sprider solsken och får solsken tillbaka, menar Mathilda.

Gruppen ”Billquist&Babs” framför, precis som namnet avslöjar, covers från legenderna Ulla Billquist och Alice Babs. Nu har de spelat in en skiva i visformat, med 13 tolkningar av några av de mest älskade hitsen.

– Jag valde ut dem i samråd med bandet. Det är tidslösa låtar på svenska med glada melodier. Förvisso återspeglar texterna 40-talets naiva tänk att bekymmer ska glömmas bort, men jag tycker ändå att det finns en charm i det. Det är romantiskt och nostalgiskt. Jag tror att jag tycker om dem så mycket för att jag växte upp till deras musik - det man hör när man är liten, det sitter kvar i hjärnans arkiv, förklarar Mathilda Eklund som är sångerska i bandet.

”Enbart positiv respons”

Den 18 maj lanserades skivan och den har redan fått stort gensvar:

– Det känns jättekul att så många köper den. Sångerna går verkligen hem hos de äldre, men även de yngre gillar dem. Vi har enbart fått positiv respons. En kvinna berättade för mig att skivan ”tog tillbaka henne till när hon var ung”. Det känns som att vi sprider solsken och får solsken tillbaka, menar Mathilda.

  • Julia Jonsson