08 jun 2018 06:00

08 jun 2018 06:00

Beatles liv blir multimediashow

NÖJE: Musik, bild och berättelser

Till hösten framför Falköpingsbadet Playbacks och fotografen och Beatlesexperten Siwert Andersson från Hjo sin multimediashow ”The Beatles story” på Cosmorama i Falköping.

Med levande musik, inspelat material, fotografier och berättelser har man plockat ihop en heltäckande show om Beatles.

– Många kommer ju ihåg låtarna med kan inte så mycket om storyn bakom så vi tog kontakt med Beatlesexperten Siwert Andersson som bland annat guidat i Liverpool och vet nästan allt som går att veta. Dessutom är han fotograf och har många unika bilder att visa, berättar Perra Ljungberg i Playbacks som spelar till bilderna.

– Siwert har gjort liknande shower förut men då använt inspelad musik, nu blir det live.

Bandet Playbacks spelar också tillsammans med Beatles

– Det gör vi genom att vi spelat in vissa partier av deras musik. I många av låtarna experimenterade Beatles med olika bakgrundljud och instrument som stråkar och orgel. De partierna spelar vi upp och spelar till helt enkelt.

Showen kan man se 11 oktober på biografen Cosmorama. Arrangör är Studiefrämjandet tillsammans med Falköpings Filmstudio.

Med levande musik, inspelat material, fotografier och berättelser har man plockat ihop en heltäckande show om Beatles.

– Många kommer ju ihåg låtarna med kan inte så mycket om storyn bakom så vi tog kontakt med Beatlesexperten Siwert Andersson som bland annat guidat i Liverpool och vet nästan allt som går att veta. Dessutom är han fotograf och har många unika bilder att visa, berättar Perra Ljungberg i Playbacks som spelar till bilderna.

– Siwert har gjort liknande shower förut men då använt inspelad musik, nu blir det live.

Bandet Playbacks spelar också tillsammans med Beatles

– Det gör vi genom att vi spelat in vissa partier av deras musik. I många av låtarna experimenterade Beatles med olika bakgrundljud och instrument som stråkar och orgel. De partierna spelar vi upp och spelar till helt enkelt.

Showen kan man se 11 oktober på biografen Cosmorama. Arrangör är Studiefrämjandet tillsammans med Falköpings Filmstudio.

  • Viktoria Pappila