18 jun 2018 06:00

18 jun 2018 06:00

Vill fånga känslan

MUSIK: Falköpingsband släpper ny EP

White water stringbands bjuder på tre nyskrivna låtar och en cover, genom sin EP The jungle som släpptes i fredags. Bandet har försökt ta med så mycket livekänsla som möjligt.

När White water stringband klev in i Studio rockstugan fick de ett oväntat besked av producenten Emil Eklund. De sex medlemmarna skulle spela in sin nya EP, som sedan fick namnet The jungle, och Emil hade en speciell vision. Han ville att så mycket det bara gick av varje låt skulle spelas in live i stället för att lägga på instrument för instrument i efterhand. Detta för att kunna bevara den nerv som gjort bandet till en omtyckt liveakt. Sagt och gjort - bandet fick tränga in sig i studiorummet tillsammans med sina instrument och ställa sig i en ring runt mikrofonerna.

Väldigt blandade stilar

Bandet beskriver musiken som stabilt förankrad i bluegrass- och americanatraditionen på ytan, men uppger att deras bakgrund inom indiepop och punk samt svensk folkmusik bryter igenom country-fernissan vid en närmare granskning. EP:n innefattar covern Walk - av Flesquartet och Freddie Wadling - samt de tre egna låtarna Work song, I got a friend och The jungle.

När White water stringband klev in i Studio rockstugan fick de ett oväntat besked av producenten Emil Eklund. De sex medlemmarna skulle spela in sin nya EP, som sedan fick namnet The jungle, och Emil hade en speciell vision. Han ville att så mycket det bara gick av varje låt skulle spelas in live i stället för att lägga på instrument för instrument i efterhand. Detta för att kunna bevara den nerv som gjort bandet till en omtyckt liveakt. Sagt och gjort - bandet fick tränga in sig i studiorummet tillsammans med sina instrument och ställa sig i en ring runt mikrofonerna.

Väldigt blandade stilar

Bandet beskriver musiken som stabilt förankrad i bluegrass- och americanatraditionen på ytan, men uppger att deras bakgrund inom indiepop och punk samt svensk folkmusik bryter igenom country-fernissan vid en närmare granskning. EP:n innefattar covern Walk - av Flesquartet och Freddie Wadling - samt de tre egna låtarna Work song, I got a friend och The jungle.

  • Julia Jonsson