03 okt 2014 09:32

16 dec 2015 09:32

Coben fortsätter övertyga

Sex år
Harlan Coben
Forum

Professorn Jake Fisher kan inte glömma en kvinna (Natalie) som han var kär i men som han såg gifta sig för sex år sedan. Han lovade att inte kontakta henne men när hennes man dör går han på begravningen. Änkan är dock inte hans tidigare kärlek och Jake börjar gräva efter sanningen. Han börjar fundera på om han blivit galen och något som kan liknas vid en mardröm inleds i samband med begravningen.

Med fara för sitt eget liv nystar han upp ett fall som innehåller allt fler mörka hemligheter. En skrämmande värld, av skräck och hot, öppnar sig men han gräver vidare trots att alla säger att han ska sluta.

Harlan Coben är en pålitlig författare. Hans böcker har ett rasande tempo, spänningen stegras hela tiden och Coben är bra på att få till slutet på böckerna. Sex år är inget undantag. Tvärtom, den personliga stilen ger berättelsen ytterligare ett lyft.

Professorn Jake Fisher kan inte glömma en kvinna (Natalie) som han var kär i men som han såg gifta sig för sex år sedan. Han lovade att inte kontakta henne men när hennes man dör går han på begravningen. Änkan är dock inte hans tidigare kärlek och Jake börjar gräva efter sanningen. Han börjar fundera på om han blivit galen och något som kan liknas vid en mardröm inleds i samband med begravningen.

Med fara för sitt eget liv nystar han upp ett fall som innehåller allt fler mörka hemligheter. En skrämmande värld, av skräck och hot, öppnar sig men han gräver vidare trots att alla säger att han ska sluta.

Harlan Coben är en pålitlig författare. Hans böcker har ett rasande tempo, spänningen stegras hela tiden och Coben är bra på att få till slutet på böckerna. Sex år är inget undantag. Tvärtom, den personliga stilen ger berättelsen ytterligare ett lyft.

  • Alf Ehn