09 okt 2014 06:00

16 dec 2015 09:30

Alla borde ha en Scott

Facebookpolisen
Scott Goodwin
Lind&co

Varje polisstation borde ha en Scott Goodwin! Eller kanske inte precis varje liten station, utan snarare område, men ni fattar vad jag menar.

Polisen Scott Goodwin är en av dem som skriver inlägg på Växjö/Alvestapolisens Facebooksida. Han är välkänd för sina personliga och humoristiska inlägg, och sidan har i skrivande stund nära 61 000 följare. Inläggen har dock nått många fler och sidan har även nämnts i flera amerikanska tidningar.

I den här boken har han samlat en del av dessa inlägg och han inleder med att berätta vem han är och hur det kom sig att han ägnar en del av sin tid åt sociala medier.

Boken Facebookpolisen är riktigt bra, av flera olika anledningar. Dels är den rolig och man får sig några goda skratt, och dels känns den viktig. Inte bara boken i sig utan också det arbete som Scott och hans kollegor lägger ner på att skriva inlägg, som de gör på lediga stunder.

Genom de här inläggen får man en bra bild av deras arbete i polisens yttre tjänst. Inläggen är skrivna, när det passar sig, med humor, lättsamhet och lite ironi, och har samtidigt en allvarlig underton. Många handlar om ungdomar och alkohol i kombination, och även om föräldraansvaret. Med självdistans skriver författaren också om tillfällen då det har gått snett för honom själv.

Ofta återkommer information om vart allmänheten kan vända sig om de behöver hjälp eller vill tipsa om brott. Facebookinläggen har också fått kritik och även det skriver Scott Goodwin om.

Varje polisstation borde ha en Scott Goodwin! Eller kanske inte precis varje liten station, utan snarare område, men ni fattar vad jag menar.

Polisen Scott Goodwin är en av dem som skriver inlägg på Växjö/Alvestapolisens Facebooksida. Han är välkänd för sina personliga och humoristiska inlägg, och sidan har i skrivande stund nära 61 000 följare. Inläggen har dock nått många fler och sidan har även nämnts i flera amerikanska tidningar.

I den här boken har han samlat en del av dessa inlägg och han inleder med att berätta vem han är och hur det kom sig att han ägnar en del av sin tid åt sociala medier.

Boken Facebookpolisen är riktigt bra, av flera olika anledningar. Dels är den rolig och man får sig några goda skratt, och dels känns den viktig. Inte bara boken i sig utan också det arbete som Scott och hans kollegor lägger ner på att skriva inlägg, som de gör på lediga stunder.

Genom de här inläggen får man en bra bild av deras arbete i polisens yttre tjänst. Inläggen är skrivna, när det passar sig, med humor, lättsamhet och lite ironi, och har samtidigt en allvarlig underton. Många handlar om ungdomar och alkohol i kombination, och även om föräldraansvaret. Med självdistans skriver författaren också om tillfällen då det har gått snett för honom själv.

Ofta återkommer information om vart allmänheten kan vända sig om de behöver hjälp eller vill tipsa om brott. Facebookinläggen har också fått kritik och även det skriver Scott Goodwin om.

  • Anna Warner