14 nov 2014 20:29

16 dec 2015 09:27

Spännande inblickar i en ny värld

DE SVENSKA RISKKAPITALISTERNA
Carolina Neurath och Jan Almgren
Norstedts

Vad är egentligen en riskkapitalist? Och vem är det? En tredje fråga vi borde ställa oss är om vi borde bry oss? Ja, frågorna är ofta många och kring just ämnet riskkapitalister så är svaren ganska få hos gemene man, gissar jag. Därför borde De svenska riskkapitalisterna röra om i grytan. Författarna kallar boken för en berättelse om makt, pengar och hemligheter och genom intervjuer med företrädare för fyra stora riskkapitaljättar – EQT, IK, Altor samt Nordic capital – så är det lätt att förstå varför många av aktörerna gärna lever ett liv i medieskuggan. Mångmiljonlöner som i princip kallas för kaffepengar och arroganta styrelseledamöter varvas med olika aktörers syn på ägande och förvaltning. Det kanske inte är så förvånande att många av makthavarna sitter i skatteparadis men att många kan fortsätta vara doldisar trots den enorma påverkan de har på den svenska välfärden är intressant. Författarna bjuder dock med läsarna på en intressant resa i den dolda världen.

Vad är egentligen en riskkapitalist? Och vem är det? En tredje fråga vi borde ställa oss är om vi borde bry oss? Ja, frågorna är ofta många och kring just ämnet riskkapitalister så är svaren ganska få hos gemene man, gissar jag. Därför borde De svenska riskkapitalisterna röra om i grytan. Författarna kallar boken för en berättelse om makt, pengar och hemligheter och genom intervjuer med företrädare för fyra stora riskkapitaljättar – EQT, IK, Altor samt Nordic capital – så är det lätt att förstå varför många av aktörerna gärna lever ett liv i medieskuggan. Mångmiljonlöner som i princip kallas för kaffepengar och arroganta styrelseledamöter varvas med olika aktörers syn på ägande och förvaltning. Det kanske inte är så förvånande att många av makthavarna sitter i skatteparadis men att många kan fortsätta vara doldisar trots den enorma påverkan de har på den svenska välfärden är intressant. Författarna bjuder dock med läsarna på en intressant resa i den dolda världen.

  • Carl Johan Hjerpe