16 mar 2015 14:40

16 dec 2015 09:24

Harlan Coben kan det mesta

THRILLER

Sökaren
Harlan Coben
Bonnier/Carlsen

Harlan Coben är även duktig på att skriva ungdomsböcker. Han har tidigare skrivit några vuxendeckare om Myron Bolitar, som löser brott på ett spektakulärt och inte alltid konventionellt sätt. Nu är det hans brorson Mickey som är huvudpersonen. Samtidigt som Mickey försöker finna sanningen om sin pappas mystiska försvinnande och död, är han inblandad i en konflikt med lagkamraterna i skolans basketlag.

De båda mysterierna kopplas samman och till slut är det frågan om vem som lurar vem. Tillsammans med kompisarna Ema och Spoon, söker Mickey efter sanningen. Svaret visar upp en mörk sida av det amerikanska samhället.

Harlan Coben berättar historien i ett rasande tempo, och det kan vara svårt att hänga med. Men Coben gör det bra och även vi vuxna kan ha behållning av hans ungdomsböcker.

Harlan Coben är även duktig på att skriva ungdomsböcker. Han har tidigare skrivit några vuxendeckare om Myron Bolitar, som löser brott på ett spektakulärt och inte alltid konventionellt sätt. Nu är det hans brorson Mickey som är huvudpersonen. Samtidigt som Mickey försöker finna sanningen om sin pappas mystiska försvinnande och död, är han inblandad i en konflikt med lagkamraterna i skolans basketlag.

De båda mysterierna kopplas samman och till slut är det frågan om vem som lurar vem. Tillsammans med kompisarna Ema och Spoon, söker Mickey efter sanningen. Svaret visar upp en mörk sida av det amerikanska samhället.

Harlan Coben berättar historien i ett rasande tempo, och det kan vara svårt att hänga med. Men Coben gör det bra och även vi vuxna kan ha behållning av hans ungdomsböcker.

  • Alf Ehn