02 apr 2015 18:28

16 dec 2015 09:23

Warg visar tänderna

THRILLER

Förrädare

Peter Lindmark

Jimmy Lindgren

Lind & Co

Tuffingen Nicholas Warg har tidigare varit agent för Säpo, och återvänder till Sverige efter att ha jobbat för det tveksamma säkerhetsföretaget Blackwater. Han ska hjälpa sin vän Stanislav och därmed få loss de pengar han behöver för att kunna leva ett lugnt liv. Planerna går i stöpet. Allt blir ett virrvarr och ingen vet vem som kan lita på vem. Hans tidigare kollega Lova dras in i härvan; att hon skyr Nicholas som pesten gör inte saken enklare.

En rad blodiga händelser, där Nicholas är delaktig, sker i Stockholm och målet för en gruppering terrorister är den ryska utrikesministern. Allting sker i rask takt och det kan vara svårt att hänga med i alla vändningar i Peter Lindmarks och Jimmy Lindgrens första bok om Warg, som självklart reder ut allt under slutet.

Tuffingen Nicholas Warg har tidigare varit agent för Säpo, och återvänder till Sverige efter att ha jobbat för det tveksamma säkerhetsföretaget Blackwater. Han ska hjälpa sin vän Stanislav och därmed få loss de pengar han behöver för att kunna leva ett lugnt liv. Planerna går i stöpet. Allt blir ett virrvarr och ingen vet vem som kan lita på vem. Hans tidigare kollega Lova dras in i härvan; att hon skyr Nicholas som pesten gör inte saken enklare.

En rad blodiga händelser, där Nicholas är delaktig, sker i Stockholm och målet för en gruppering terrorister är den ryska utrikesministern. Allting sker i rask takt och det kan vara svårt att hänga med i alla vändningar i Peter Lindmarks och Jimmy Lindgrens första bok om Warg, som självklart reder ut allt under slutet.

  • Alf Ehn