18 apr 2015 08:00

17 jun 2015 14:20

Lättsamt om Amsterdam

GUIDE

Mitt Amsterdam

Marko T Wramén

Karavan

Den svenske resejournalisten Marko T Wramén presenterar sin tidigare hemstad Amsterdam i den senaste boken från Karavan reseguider.

Stadens tio olika delar beskrivs var för sig och Marko tipsar om sevärdheter, shopping, mat, fika och nattliv. Han skriver roligt, lättsamt och på ett sätt som gör att man blir nyfiken på staden. Han rekommenderar bland annat att hyra en egen kanalbåt eller att gå en guidad tur i Red light district. En tidigare sexarbetare har där öppnat ett infocenter för att nyansera bilden av sexhandeln.

Boken innehåller också information om coffee shops, gratisfärjor och Europas största loppis. Marko tipsar även om udda boenden. Vad sägs om att bo högst upp i en över 50 meter hög varvskran eller under altaret i en hemlig kyrka? Boken illustreras med många färgbilder och förstås, kartor.

Den svenske resejournalisten Marko T Wramén presenterar sin tidigare hemstad Amsterdam i den senaste boken från Karavan reseguider.

Stadens tio olika delar beskrivs var för sig och Marko tipsar om sevärdheter, shopping, mat, fika och nattliv. Han skriver roligt, lättsamt och på ett sätt som gör att man blir nyfiken på staden. Han rekommenderar bland annat att hyra en egen kanalbåt eller att gå en guidad tur i Red light district. En tidigare sexarbetare har där öppnat ett infocenter för att nyansera bilden av sexhandeln.

Boken innehåller också information om coffee shops, gratisfärjor och Europas största loppis. Marko tipsar även om udda boenden. Vad sägs om att bo högst upp i en över 50 meter hög varvskran eller under altaret i en hemlig kyrka? Boken illustreras med många färgbilder och förstås, kartor.

  • Anna Warner