01 maj 2015 06:00

17 jun 2015 14:19

Vill du få iskalla kårar?

SPÄNNING LÄST

Hemsökt

Petter Inedahl

Carlssons

En spökryttare, en vit fru, oförklarliga ljud och osaliga andar.

Boken Hemsökt innehåller 102 berättelser om hemsökta platser där människor har upplevt både skrämmande och intressanta saker. Underrubriken är Spökerier i Stockholms län, och det kanske är mer intressant att läsa om man bor i trakten. Men egentligen spelar det ingen roll. En bra berättelse, berättad på ett enkelt, medryckande och i vissa fall humoristiskt sätt, är just bra, oavsett var den utspelar sig. Och det är precis det Petter Inedahl lyckas med. Berättelserna är korta, koncisa och välskrivna, och man kan inte undgå att undra vad som egentligen händer på de här platserna. Petter Inedahl är journalist och författare. Under de tre senaste åren har han samlat människors berättelser och upplevelser, och även besökt ett par hundra hemsökta platser.

En spökryttare, en vit fru, oförklarliga ljud och osaliga andar.

Boken Hemsökt innehåller 102 berättelser om hemsökta platser där människor har upplevt både skrämmande och intressanta saker. Underrubriken är Spökerier i Stockholms län, och det kanske är mer intressant att läsa om man bor i trakten. Men egentligen spelar det ingen roll. En bra berättelse, berättad på ett enkelt, medryckande och i vissa fall humoristiskt sätt, är just bra, oavsett var den utspelar sig. Och det är precis det Petter Inedahl lyckas med. Berättelserna är korta, koncisa och välskrivna, och man kan inte undgå att undra vad som egentligen händer på de här platserna. Petter Inedahl är journalist och författare. Under de tre senaste åren har han samlat människors berättelser och upplevelser, och även besökt ett par hundra hemsökta platser.

  • Anna Warner