05 maj 2015 10:36

17 jun 2015 14:20

Förutsägbart av Mårtensson

DECKARE

Medicis ring
Jan Mårtensson
Wahlström & Widstrand

Mårtenssons böcker om antikhandlaren Johan Homan följer ett strikt mönster. Den här gången blir Homan inblandad, och bidrar till att lösa, två mord som sker under en kulturell semester i Italien samt ett som inträffar i Stockholm.

Dödsfallen verkar först vara naturliga men snart visar det sig att de ingår i ett skrämmande internationellt scenario där terrororganisationen IS är inblandat. Som vanligt är antikhandlaren nära att råka illa ut, men han räddas i sista stund. Dessutom bidrar hans klarsinne, och som vanligt är det skarpare än polisens, Säpos och UD:s, till att lösa fallet.

Det enda som går utanför den faktaspäckade men torra Mårtensson-ramen är att Homan lockas in i en otrohetsaffär, då han lockas av en dubbelgångare, som Homan tycker, till kärleksgudinnan Afrodite.

Mårtenssons böcker om antikhandlaren Johan Homan följer ett strikt mönster. Den här gången blir Homan inblandad, och bidrar till att lösa, två mord som sker under en kulturell semester i Italien samt ett som inträffar i Stockholm.

Dödsfallen verkar först vara naturliga men snart visar det sig att de ingår i ett skrämmande internationellt scenario där terrororganisationen IS är inblandat. Som vanligt är antikhandlaren nära att råka illa ut, men han räddas i sista stund. Dessutom bidrar hans klarsinne, och som vanligt är det skarpare än polisens, Säpos och UD:s, till att lösa fallet.

Det enda som går utanför den faktaspäckade men torra Mårtensson-ramen är att Homan lockas in i en otrohetsaffär, då han lockas av en dubbelgångare, som Homan tycker, till kärleksgudinnan Afrodite.

  • Alf Ehn