07 maj 2015 11:00

17 jun 2015 14:19

Skövdeförfattare lämnar ingen läsare oberörd

BOKRECENSION

I skuggan av Auschwitz – Förintelsen 1939–1945

Artur Szulc

Historiska Media

Det finns en uppsjö av litteratur om det andra världskriget och Förintelsen men det är aldrig fel med mera kunskap kring dessa ohyggliga illdåd. Den här boken belyser ånyo hur det kan gå när destruktiva krafter får fotfäste och rasismen blir ledstjärna. Författaren Artur Szulz från Skövde uppmärksammar hur förintelselägren växte fram och utvecklades till ett systematiskt och maskinellt massmord på judar.

Vi får ta del av skakande skildringar av människors vardag i flera av de nazistiska koncentrationslägren där detta folkmord ägde rum. Szulz tar också upp den intressanta frågan om hur mycket omvärlden visste kring vad som skedde och vad som kunde ha gjorts för att förhindra Förintelsen. Det är 70 år sedan det andra världskriget tog slut men grymheterna som begicks får vi aldrig glömma bort. Den här boken lämnar ingen läsare oberörd.

Det finns en uppsjö av litteratur om det andra världskriget och Förintelsen men det är aldrig fel med mera kunskap kring dessa ohyggliga illdåd. Den här boken belyser ånyo hur det kan gå när destruktiva krafter får fotfäste och rasismen blir ledstjärna. Författaren Artur Szulz från Skövde uppmärksammar hur förintelselägren växte fram och utvecklades till ett systematiskt och maskinellt massmord på judar.

Vi får ta del av skakande skildringar av människors vardag i flera av de nazistiska koncentrationslägren där detta folkmord ägde rum. Szulz tar också upp den intressanta frågan om hur mycket omvärlden visste kring vad som skedde och vad som kunde ha gjorts för att förhindra Förintelsen. Det är 70 år sedan det andra världskriget tog slut men grymheterna som begicks får vi aldrig glömma bort. Den här boken lämnar ingen läsare oberörd.

  • Linus Hellman

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.