23 maj 2015 06:00

17 jun 2015 14:18

Välskrivet om dödsstraff

BOKRECENSION

Sju dagar kvar att leva

Carina Bergfeldt

Norstedts

Vaughn Ross hävdar sin oskuld, men är dömd till döden för två mord. Han har fått ett datum för sin död och författaren Carina Bergfeldt träffar honom när det bara sju dagar kvar till att hans dödsdom ska verkställas. Samtalet med Ross är utgångspunkten i den här gripande boken där Bergfeldt skildrar dödsstraffet i USA ur ett flertal människors perspektiv.

Den Götenebördiga journalisten och författaren har kommit dödsstraffet så nära som någon utomstående kan göra och här berättar hon om det på ett mästerligt sätt. Möten och samtal med människor återges med stor inlevelse samtidigt som hon på ett skickligt sätt väver in viktig fakta i berättelsen.

Boken är en fascinerande och språkligt välgjord skildring av det ständigt omdebatterade dödsstraffet. Den griper tag i läsaren, väcker nyfikenheten och det är svårt att släppa taget innan sista sidan.

Vaughn Ross hävdar sin oskuld, men är dömd till döden för två mord. Han har fått ett datum för sin död och författaren Carina Bergfeldt träffar honom när det bara sju dagar kvar till att hans dödsdom ska verkställas. Samtalet med Ross är utgångspunkten i den här gripande boken där Bergfeldt skildrar dödsstraffet i USA ur ett flertal människors perspektiv.

Den Götenebördiga journalisten och författaren har kommit dödsstraffet så nära som någon utomstående kan göra och här berättar hon om det på ett mästerligt sätt. Möten och samtal med människor återges med stor inlevelse samtidigt som hon på ett skickligt sätt väver in viktig fakta i berättelsen.

Boken är en fascinerande och språkligt välgjord skildring av det ständigt omdebatterade dödsstraffet. Den griper tag i läsaren, väcker nyfikenheten och det är svårt att släppa taget innan sista sidan.

  • Johan Espefält

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.