02 jun 2015 13:45

17 jun 2015 14:17

Rörigt slut på populär deckarserie

DECKARE

Falleri fallera falleralla

Carin Gerhardsen

Norstedts

Gerhardsen har tidigare skrivit sju böcker om Hammarbypolisen. Nu är det dags att avsluta. Ambitionen är god men den åttonde historien blir rörig och splittrad. Den inleds med ett dubbelmord, där offren slagits ihjäl med en kulhammare, och avslutas med en insats av insatsstyrkan vid ett kidnappardrama. Tiden mellan händelserna är späckad av händelser. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg, som leder polisgruppen, är splittrad av flera skäl men för utredningen framåt. Att hans personal också har bekymmer, av skiftande grad, underlättar inte. Speciellt inte för läsaren.

Boken når inte samma klass som sina företrädare, men lyfter ändå via karaktären Jamal Hamads metod att ta hand om sina problem, och lojalitet då en kollega får problem.

Gerhardsen har tidigare skrivit sju böcker om Hammarbypolisen. Nu är det dags att avsluta. Ambitionen är god men den åttonde historien blir rörig och splittrad. Den inleds med ett dubbelmord, där offren slagits ihjäl med en kulhammare, och avslutas med en insats av insatsstyrkan vid ett kidnappardrama. Tiden mellan händelserna är späckad av händelser. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg, som leder polisgruppen, är splittrad av flera skäl men för utredningen framåt. Att hans personal också har bekymmer, av skiftande grad, underlättar inte. Speciellt inte för läsaren.

Boken når inte samma klass som sina företrädare, men lyfter ändå via karaktären Jamal Hamads metod att ta hand om sina problem, och lojalitet då en kollega får problem.

  • Alf Ehn