18 jun 2015 13:23

18 jun 2015 13:23

Hjälper oss att förstå islam

SAMHÄLLE

Saint-Denis, berättelsen om en Parisförort
Gilles Kepel
Atlantis

Saint Denis är den muslimtäta förorten strax norr om Paris som påverkats starkt av de senaste decenniernas avindustrialisering och kämpar nu med arbetslöshet och gängkriminalitet.

Här gick fotbolls-VM gick 1998 med vinst till värdnationen på Stade de France. Men postnumret 93 har stigmatiserats: Många som söker jobb från Saint Denis skaffar en postbox i ett annat område för att lättare få jobb.

Författaren och professorn Gilles Kepel är en av världens främsta experter på islam och kommenterar ofta utvecklingen i Frankrike. Här nyanserar han de olika inriktningarna inom islam och tar oss med bakom kulisserna i kampen för att få bära heltäckande slöja och det halalslakade köttets betydelse hos muslimer för att skapa identitet.

Boken ger större kunskap om islam och är både ett välkommet och ett nyttigt bidrag i samhällsdebatten.

Saint Denis är den muslimtäta förorten strax norr om Paris som påverkats starkt av de senaste decenniernas avindustrialisering och kämpar nu med arbetslöshet och gängkriminalitet.

Här gick fotbolls-VM gick 1998 med vinst till värdnationen på Stade de France. Men postnumret 93 har stigmatiserats: Många som söker jobb från Saint Denis skaffar en postbox i ett annat område för att lättare få jobb.

Författaren och professorn Gilles Kepel är en av världens främsta experter på islam och kommenterar ofta utvecklingen i Frankrike. Här nyanserar han de olika inriktningarna inom islam och tar oss med bakom kulisserna i kampen för att få bära heltäckande slöja och det halalslakade köttets betydelse hos muslimer för att skapa identitet.

Boken ger större kunskap om islam och är både ett välkommet och ett nyttigt bidrag i samhällsdebatten.

  • Rikard Jansson