19 jun 2015 06:00

19 jun 2015 06:00

Husmanskost i vegansk tappning

MAT LÄST

Vår kokbok - vegan.
Coop provkök.
Norstedts förlag

Enklare och godare. Det är ledstjärnan för redaktionen bakom den veganska upplagan av Vår kokbok. Boken är laddad med 200 recept med både vardagsmat och fest med hela förslag på buffér. Här finns exempel på hur man gör flera ingredienser från grunden, som jordnötssmör och mandelmjölk.

Boken vänder sig inte bara till dig som är vegan sedan tidigare. Den riktar sig också till dig som vill testa något veganskt för omväxlings skull och förklarar för en oinvigd vad man ska ersätta klassiska mejerivaror med.

Här finns bra översikt av olika typer av ingredienser, men också länk till 200 godkända hälsopåståenden samt förklaringar av olika märkningar.

Boken är en dörröppnare till en helt ny värld av mat.

Enklare och godare. Det är ledstjärnan för redaktionen bakom den veganska upplagan av Vår kokbok. Boken är laddad med 200 recept med både vardagsmat och fest med hela förslag på buffér. Här finns exempel på hur man gör flera ingredienser från grunden, som jordnötssmör och mandelmjölk.

Boken vänder sig inte bara till dig som är vegan sedan tidigare. Den riktar sig också till dig som vill testa något veganskt för omväxlings skull och förklarar för en oinvigd vad man ska ersätta klassiska mejerivaror med.

Här finns bra översikt av olika typer av ingredienser, men också länk till 200 godkända hälsopåståenden samt förklaringar av olika märkningar.

Boken är en dörröppnare till en helt ny värld av mat.

  • Rikard Jansson