09 jul 2015 10:34

09 jul 2015 10:35

Vem finns i skottgluggen?

Alf Ehn

Måltavla

Ingrid Hedström

Alfabeta

Ingrid Hedströms andra bok om UD-medarbetaren Astrid Sammils, som har en förmåga att bli inblandade i mordfall, följer mönstret och är en fullt godkänt bladvändare där historien utspelas i ett högt tempo.

En väninna till Sammils försvinner efter makens självmord. Samtidigt börjar det dyka upp otäcka meddelanden i mejlkorgen. Astrid är en måltavla för näthat, men den här gången skickas mejlen från en adress i närheten av hennes släktgård i Dalarna. Samtidigt dödas en rumänsk gästarbetare och kroppen hittas på Astrids ägor. Gåtan blir mer skrämmande. Det börjar gå upp för Astrid att hon inte är måltavlan.

Kontrasten mellan Astrid och hennes barndomsvän Carina Svahn, som brutit sig ur en tillvaro fylld av brott och narkotika, lyfter boken. Carina är minst lika smart och påhittig i jakten på skurkarna.

Ingrid Hedströms andra bok om UD-medarbetaren Astrid Sammils, som har en förmåga att bli inblandade i mordfall, följer mönstret och är en fullt godkänt bladvändare där historien utspelas i ett högt tempo.

En väninna till Sammils försvinner efter makens självmord. Samtidigt börjar det dyka upp otäcka meddelanden i mejlkorgen. Astrid är en måltavla för näthat, men den här gången skickas mejlen från en adress i närheten av hennes släktgård i Dalarna. Samtidigt dödas en rumänsk gästarbetare och kroppen hittas på Astrids ägor. Gåtan blir mer skrämmande. Det börjar gå upp för Astrid att hon inte är måltavlan.

Kontrasten mellan Astrid och hennes barndomsvän Carina Svahn, som brutit sig ur en tillvaro fylld av brott och narkotika, lyfter boken. Carina är minst lika smart och påhittig i jakten på skurkarna.