13 jul 2015 18:52

13 jul 2015 18:55

Skrämmande om sanningen

Alf Ehn

Istvillingar

S K Tremayne

Lind&Co

Enäggstviillingarna Lydia och Kirstie är lika. Inte ens deras föräldrar, Angus och Sarah, kan skilja dem åt. Lydia dör i en olycka och familjens situation blir ohållbar. De flyttar till en ö i norra Skottland, börjar renovera ett hus som Angus ärvt och hoppas att miljöombytet ska bli en omstart.

Verkligheten blir annorlunda. Kirstie hävdar att hon förväxlats med sin döda syster, ingen vill vara med henne i skolan och oron för henne växer. Samtidigt börjar Angus och Sarahs äktenskap att knaka i fogarna. Frågorna kring dotterns dödsfall, då hon ramlade ned från en balkong, blir bara fler. Vad hände den hemska dagen?

Historien bjuder på tragisk dramatik. S K Tremayne skildrar föräldrarnas sorg, hopp, förtvivlan och hat på ett gripande sätt. Historien kryddas med målande miljöskildringar från Hebriderna.

Enäggstviillingarna Lydia och Kirstie är lika. Inte ens deras föräldrar, Angus och Sarah, kan skilja dem åt. Lydia dör i en olycka och familjens situation blir ohållbar. De flyttar till en ö i norra Skottland, börjar renovera ett hus som Angus ärvt och hoppas att miljöombytet ska bli en omstart.

Verkligheten blir annorlunda. Kirstie hävdar att hon förväxlats med sin döda syster, ingen vill vara med henne i skolan och oron för henne växer. Samtidigt börjar Angus och Sarahs äktenskap att knaka i fogarna. Frågorna kring dotterns dödsfall, då hon ramlade ned från en balkong, blir bara fler. Vad hände den hemska dagen?

Historien bjuder på tragisk dramatik. S K Tremayne skildrar föräldrarnas sorg, hopp, förtvivlan och hat på ett gripande sätt. Historien kryddas med målande miljöskildringar från Hebriderna.