04 aug 2015 15:11

04 aug 2015 15:12

Starka viljori kompisbok

BARN

Bäst på häst
Pernilla Gesén
Jeanette Milde
Lilla Piratförlaget

I Bäst på häst får vi följa de båda kompisarna Stella och Tyra när de åker med klassen på utflykt till en gård där det finns djur. De båda älskar hästar och ser fram mot att leka på gården, men även Maja vill vara med och det visar sig ett det inte är helt enkelt när tre viljor ska samsas. Alla vill bestämma och då kan det lätt bli fel.

Bäst på häst är en del i Kompisböckerna där läsaren får lära känna eleverna i klass 1A. Boken tar upp kompisrelationer och beskriver på ett bra och begripligt sätt situationer och problem som kan uppstå mellan vänner. Det är en tänkvärd berättelse som får läsaren – såväl barn som vuxen – att fundera.

Pernilla Gesén står för berättelsen medan Jeanette Milde svarar för illustrationerna i boken. Bäst på häst riktar sig framförallt till något äldre barn som nyligen lärt sig läsa, men fungerar även fint som sagoläsning för de yngre barnen.

I Bäst på häst får vi följa de båda kompisarna Stella och Tyra när de åker med klassen på utflykt till en gård där det finns djur. De båda älskar hästar och ser fram mot att leka på gården, men även Maja vill vara med och det visar sig ett det inte är helt enkelt när tre viljor ska samsas. Alla vill bestämma och då kan det lätt bli fel.

Bäst på häst är en del i Kompisböckerna där läsaren får lära känna eleverna i klass 1A. Boken tar upp kompisrelationer och beskriver på ett bra och begripligt sätt situationer och problem som kan uppstå mellan vänner. Det är en tänkvärd berättelse som får läsaren – såväl barn som vuxen – att fundera.

Pernilla Gesén står för berättelsen medan Jeanette Milde svarar för illustrationerna i boken. Bäst på häst riktar sig framförallt till något äldre barn som nyligen lärt sig läsa, men fungerar även fint som sagoläsning för de yngre barnen.

  • Johan Espefält